У Миколаєві стартував міжнародний проєкт допомоги у сфері психічного здоров’я

У Миколаєві стартував міжнародний проєкт допомоги у сфері психічного здоров’я

Укрінформ
У Миколаєві за підтримки Міністерства закордонних справ Республіки Польща стартував проєкт, який має на меті поліпшити якість надання допомоги в сфері психічного здоров’я.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомила старша наукова співробітниця українського науково-методичного центру практичної психології та соціальної роботи Академії педагогічних наук України, керівник Асоціації професійного розвитку психологів та психотерапевтів Руслана Мороз.

«У Миколаєві відбулася презентація проєкту «Покращення доступу до системи охорони здоров'я і поліпшення якості медичної та соціальної допомоги у сфері психічного здоров’я». Його реалізація стала можлива за фінансової та гуманітарної підтримки Міністерства закордонних справ Республіки Польща та Карітас Варшавсько-Празької єпархії», - розповіла Мороз.

За її словами, проєкт спрямований на онлайн- та офлайн-навчання 40 фахівців Миколаївської та Житомирської областей зі сфери ментального здоров’я – психологів, психотерапевтів, психіатрів. Основна увага приділятиметься травмо- та психотерапії в ситуаціях загрози скоєння суїциду, домашнього насильства, втрати близької людини, сімейним конфліктам, кризам, пов’язаними з втратою здоров’я, інвалідністю тощо.

У навчанні візьмуть участь лікарі-психіатри, наркологи, практичні психологи Миколаївського обласного центру психічного здоров’я, викладачі Чорноморського національного університету імені Петра Могили, Національного університету суднобудування імені адмірала Макарова, загальноосвітніх шкіл, Асоціації психологів та психотерапевтів в Україні, державної установи «Центр пробації» та інші.

Читайте також: У Миколаєві відкрили перший бібліотечний інклюзивний центр

«Миколаївські психологи з перших днів військової агресії в Україні надавали психологічну допомогу пораненим військовослужбовцям, проводили тренінги з підготовки до ведення бойових дій, працювали з сім’ями загиблих та зниклих безвісти, вимушеними переселенцям. Наразі ми працюємо над проблемами насильства, суїцидальної поведінки, постковідних та кризових станів, глибоких емоційних переживань тощо. Тому ми як ніхто розуміємо, який важливий даний проєкт. Адже бачимо, як багато людей потребують психологічної підтримки і як мало тих, хто може їм реально допомогти», - зазначає Мороз.

За її словами, сьогодні чимало як підлітків, так і дорослих страждають від самотності, мають депресивні, тривожні стани, постковідні синдроми, перебувають у складних життєвих обставинах. Але при цьому вони не завжди мають можливість звернутись за допомогою до державних структур.

Читайте також: У Миколаєві кожна третя школа не може працювати офлайн

Отож наразі миколаївські психологи працюють над відкриттям Центру психологічної допомоги для дорослих та дітей. Сюди зможе звернутись будь-яка людина, яка не має фінансової можливості отримати допомогу або підтримку у психолога чи психотерапевта.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-