У Миколаєві кожна третя школа не може працювати офлайн

У Миколаєві кожна третя школа не може працювати офлайн

Укрінформ
У Миколаєві співробітники третини шкіл, тобто 22-х із 65-ти, не мають достатнього рівня вакцинації, щоб працювати в офлайн-режимі під час карантину.

Про це під час брифінгу 23 вересня повідомила начальник управління освіти Миколаївської міської ради Ганна Личко, передає кореспондент Укрінформу.

«Як відомо, у жовтій зоні учням 5-11 класів дозволено відвідувати школи за умови наявності не менше 80% вакцинованих педагогічних працівників. У нас таких 43. Немає цього показника у 22 школах, тому вони переходять на дистанційну освіту», - сказала Личко.

Також, за її словами, в Миколаєві працюватимуть три школи, де немає 80% вакцинованих працівників, однак там є виключно початкові класи. Це школи №№ 59, 65 і спеціальна для дітей з порушеннями зору.

Читайте також: У Запоріжжі зі 120 шкіл працювати офлайн зможе менше половини

Личко зазначила, що з семи закладів позашкільної освіти, в шести вже вакциновано 80% співробітників. Тому вони працюють у звичному режимі.

«Що стосується закладів професійної технічної освіти, то наразі в Миколаєві лише один із них має право функціонувати в звичайному режимі. Це професійний ліцей будівництва та сфери послуг. Інші переведено на дистанційну форму навчання», - наголосила посадовиця.

Читайте також: На Харківщині перейшли на «дистанційку» понад 100 навчальних закладів

Як повідомляв Укрінформ, з 23 вересня в Україні запроваджено жовтий рівень епіднебезпеки. Навчальні заклади працюватимуть за умови наявності не менш як 80% працівників з «жовтими» чи «зеленими» COVID-сертифікатами. У разі введення червоного рівня заклади освіти працюватимуть лише якщо 100% працівників матимуть «зелений» COVID-сертифікат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-