На Вінниччині не будуть підвищувати для населення тариф на теплопостачання

На Вінниччині не будуть підвищувати для населення тариф на теплопостачання

Укрінформ
Депутати Вінницької обласної ради ухвалили рішення залишити для населення тариф на теплопостачання на рівні минулорічного.

Про це повідомляють у пресслужбі Вінницької обласної ради, передає Укрінформ.

"На черговій 12-й сесії обласної ради 8-го скликання депутати ухвалили тарифи на теплопостачання для Вінницяоблтеплоенерго, залишивши тарифи для населення на рівні минулого року", - йдеться у повідомленні.

В обласній раді зазначають, що на розгляд сесії винесли проєкт з ОДА, який пропонував підвищити тариф для населення на понад 50% у період із 1 жовтня 2021 року до 30 вересня 2022 року.

Цим проєктом рішення передбачалося, що із жовтня населення має платити 2899,5 грн за 1Гкал.

"Пропоновані облдержадміністрацією тарифи були доопрацьовані на засіданні постійної комісії обласної ради з питань будівництва, комунального майна, транспорту та розвитку інфраструктури. Депутати внесли зміни і доповнили проєкт, а також ухвалили рішення залишити тариф для побутових споживачів на минулорічному рівні", - додали в пресслужбі ради.

На розгляд сесії винесли саме цей доопрацьований проєкт рішення. Депутати більшістю голосів підтримали його та проголосували за те, щоб залишити для населення попередній тариф - 1914,43 грн за 1Гкал

Читайте також: Для побутових споживачів ціна на газ залишиться незмінною – Шмигаль

Крім того, сесія затвердила збільшення тарифу на 29% для бюджетних організацій, із жовтня він складатиме 2834,07 грн/Гкал (без ЦТП та ІТП) з ПДВ та 2899,19 грн/Гкал (з ЦТП без ІТП) з ПДВ.

Як повідомляв Укрінформ, депутати Вінницької обласної ради підтримали звернення до Кабінету Міністрів, у якому закликають не допустити підвищення тарифів для населення та передбачити компенсацію з держбюджету місцевим теплопостачальним підприємствам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-