На Одещині більшість шкіл перейшли на «дистанційку»

На Одещині більшість шкіл перейшли на «дистанційку»

Укрінформ
На Одещині лише 322 загальноосвітні школи, в яких вакциновано понад 80% працівників, продовжують навчальний процес в очному форматі, а решта освітніх закладів через перехід 23 вересня до «жовтої» зони переведені на дистанційне навчання.

Про це повідомив кореспондентові Укрінформу директор департаменту освіти і науки Одеської облдержадміністрації Олександр Лончак.

«Через запровадження карантинних заходів в очному форматі продовжують навчання 322 загальноосвітні школи із 788 закладів освіти області. Зокрема, 173 школи територіальних громад області, 104 освітні заклади Одеси, 45 спеціальних, приватних і відомчих закладів», - зазначив Лончак.

Читайте також: Школи, які уже виконали норматив уряду щодо вакцинації: скільки їх

За його словами, через те, що більшість викладачів вищих навчальних і профтехосвітніх закладів не пройшли вакцинації проти коронавірусу, у дистанційному режимі працюватимуть усі виші Одещини.

«Звичний процес навчання здійснюють тільки 7 закладів профтехосвіти та 5 закладів фахової передвищої», - підсумував директор департаменту.

Читайте також: Понад дві тисячі шкіл подали заявки на конкурс «Вакциновані й відкриті»

Варто зазначити, що за минулу добу, 22 вересня, в Одеській області зафіксовано 407 нових випадків COVID-19, а 10 осіб померли від наслідків захворювання.

Як повідомлялося, 23 вересня Україна перейшла в «жовту» зону карантину, і тепер у всіх регіонах очно працюють лише ті заклади освіти, де вакциновано понад 80% працівників. Однак уряд дозволив зберегти очний режим навчання в дошкільних закладах та 1-4 класах закладів загальної середньої освіти при будь-якому рівні карантинних обмежень.

Фото: Суспільне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-