У Львові працюватимуть всі школи – Садовий

У Львові працюватимуть всі школи – Садовий

Укрінформ
Міський голова Львова Андрій Садовий наголосив, що в місті після переходу до жовтої зони працюватимуть всі школи, незалежно від того, скільки відсотків вчителів вакциновано.

Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради, передає Укрінформ. 

"Ми мусили прийняти соломонове рішення: всі школи у Львові будуть працювати, але вчителі повинні показувати або сертифікат вакцинації, або довідку, що вони впродовж останніх півроку перехворіли, або негативний ПЛР-тест. Ми не можемо розбалансувати навчальний процес, тим більше, що не знаємо, що нас чекає через місяць-два. Ми завжди можемо перейти на онлайн-навчання. Дистанційна освіта не дає ефекту, тому наразі використовуємо кожен день очного навчання, дотримуючись всіх норм безпеки", - зазначив Садовий.

Читайте також: «Жовта» зона: 16 столичних шкіл не мають 80% вакцинованих працівників

Міський голова наголосив, що рішення уряду про те, щоб працювали тільки ті школи, де 80% вчителів є вакцинованими, в принципі, нереальне, адже Україна досить пізно, порівняно з країнами ЄС, почала вакцинацію.

Як повідомляв Укрінформ, на Львівщині лише трохи більше 10% шкіл зможуть продовжувати офлайн-навчання після запровадження "жовтої" карантинної зони. На 80% вакцинований персонал тільки у 165 школах області. Найвищий показник необхідного для офлайн-навчання рівня вакцинації працівників закладів освіти - у Стрийському районі (22,3%), Червоноградському (21,4%), Дрогобицькому (20%), найнижчий - у Львівському (лише 2,6 %.)

З 23 вересня вся Україна переходить у жовту карантинну зону.

За попередню добу в Львівській області провели 2240 досліджень на коронавірус, з них – 449 позитивних. За увесь час пандемії на Львівщині COVID-19 підтвердили у 145 758 осіб. Померли – 3800 людей. Одужали від коронавірусної інфекції – 135 844 особи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-