Ляшко назвав області, які вже наблизились до «червоного» рівня епідемічної небезпеки

Ляшко назвав області, які вже наблизились до «червоного» рівня епідемічної небезпеки

Укрінформ
Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко заявив, що наразі найближчі до «червоного» рівня епідемічної небезпеки чотири області – Чернівецька, Волинська, Івано-Франківська та Тернопільська області.

Про це він сказав у ефірі програми «Свобода слова» на телеканалі ICTV, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Найближче до червоного рівня сьогодні західні області України, так, як це було і у 2020, і у 2021 роках... Зокрема, Чернівецька, Волиинська, Івано-Франківська, Тернопільська області» - сказав Ляшко, відповідаючи на запитання, які області найближче до "червоного рівня" епіднебезпеки.

Читайте також: В Україні продовжили адаптивний карантин до 31 грудня

За його словами, щоб встановити «червоний» рівень епідемічної небезпеки, область повинна декілька днів поспіль перевищувати один або два показників, які визначені в постанові Кабінету Міністрів України.

«Червоний» рівень і «помаранчевий» встановлюються комісією ТЕБ і НС для певного регіону, не встановлюються одночасно», - уточнив міністр.

Також він повідомив, що «жовтий» рівень економічної небезпеки встановлюється на території всієї країни одночасно.

«Після цього в зелений рівень ми можемо вийти тільки тоді, коли 7 днів поспіль в нас будуть індикатори, які відповідають «зеленому» рівню», - сказав міністр.

Читайте також: «Жовтий» рівень можуть запровадити з 22 вересня — нарада у Прем’єра

Як повідомляв Укрінформ, 20 вересня в Україні набули чинності нові карантинні обмеження для запобігання поширенню COVID-19, передбачені постановою «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 9 грудня 2020 р. № 1236 і від 29 червня 2021 р. № 677», яку уряд ухвалив 13 вересня.

Ухвалені зміни передбачають, що COVID-сертифікат матиме дві опції (жовту або зелену відмітку) та міститиме інформацію про вакцинацію, негативний результат тестування (діє 72 години) або одужання від COVID-19. Так званий жовтий сертифікат матиме інформацію про перше щеплення, а "зелений" - про повний курс.

Читайте також: В Україні набули чинності нові карантинні обмеження

Водночас 20 вересня Кабінет Міністрів ухвалив рішення про продовження адаптивного карантину та режиму надзвичайної ситуації до 31 грудня 2021 року.

21 вересня відбудеться засідання Державної комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, на якому оголосять, з якої дати по всій території країни встановлюється жовтий рівень епіднебезпеки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-