Швейцарія доправила на Донеччину та Луганщину 138 вантажівок гумдопомоги

Швейцарія доправила на Донеччину та Луганщину 138 вантажівок гумдопомоги

Фото
Укрінформ
Швейцарія доправила понад 2 тис. тонн гуманітарної допомоги до Донецької та Луганської областей.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

«У період з 1 по 16 вересня представники відділу гуманітарної допомоги Швейцарської агенції з розвитку та співробітництва за сприяння Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій доправили до Донецької та Луганської областей гуманітарну допомогу загальною вагою 2 тис. 300 тонн», - ідеться в повідомленні.

Читайте також: Прокуратура відкрила справу через обстріл Щастя окупантами

Зазначається, що для доправлення цього вантажу знадобилося 138 вантажівок.

До гуманітарного вантажу місії входили: хімікати для очищення води, обладнання та запасні частини до нього, що використовуються на водоочисних підприємствах КП «Вода Донбасу», найбільш затребуване медичне обладнання, 1,5 млн одиниць експрес-тестів на COVID-19 та 30 апаратів штучної вентиляції легень.

Читайте також: У Литву прибув український гумвантаж для облаштування кордону

Зазначається, що поставки товарів, направлених на боротьбу та виявлення COVID-19, здійснювалися із запасів фармацевтичної служби збройних сил Швейцарії і Федерального управління охорони здоров'я.

Читайте також: На окуповану Луганщину прямують 20 вантажівок із гумдопомогою ООН

Загальна вартість гуманітарної допомоги від Швейцарії в 2021 році становить майже 12 млн швейцарських франків і це найбільша за масштабами допомога від Швейцарії за період з 2015 року.

Як повідомляв Укрінформ, 10 вересня Посол Швейцарії в Україні Клод Вільд передав Міністерству з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України 200 тис. експрес-тестів на антиген коронавірусу SARS-CoV-2.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-