Прокуратура відкрила справу через обстріл Щастя окупантами

Прокуратура відкрила справу через обстріл Щастя окупантами

Фото
Укрінформ
У Луганській області прокуратура розпочала кримінальне провадження за фактом обстрілу окупантами населеного пункту Щастя.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Офісу генерального прокурора. 

«Управлінням нагляду у кримінальних провадженнях щодо злочинів, вчинених на тимчасово окупованих територіях у Луганській області та в умовах збройного конфлікту, Луганської обласної прокуратури розпочато кримінальне провадження за фактом порушення збройними формуваннями окупаційної адміністрації РФ законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України)», - ідеться в повідомленні.

За даними слідства, 16 вересня 2021 року вранці представники незаконних збройних формувань РФ здійснили мінометний обстріл населеного пункту Щастя на Луганщині.

«Внаслідок ворожої атаки керівник військово-цивільної адміністрації отримав осколкове поранення, його госпіталізовано до лікарні. Пошкоджено житловий будинок міста та автомобіль жителя, що з точки зору міжнародного гуманітарного права є цивільною інфраструктурою», - сказано в повідомленні.

Ці дії порушують ст. 52 Додаткового протоколу до Женевської конвенції про захист жертв війни від 1949 року та ст. 25 Гаазької конвенції 1907 року.

Читайте також: Україна повідомила ОБСЄ про обстріл Щастя окупантами

Наразі проводиться огляд місця події, тривають першочергові слідчі дії, встановлюються обставини події та особи, причетні до вчинення злочину.

Як повідомляв Укрінформ, на Луганщині під час обстрілу російсько-окупаційними військами населеного пункту Щастя отримав поранення керівник військово-цивільної адміністрації міста Олександр Дунець.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-