Житель Львівщини підробив десятки COVID-сертифікатів - кіберполіція

Житель Львівщини підробив десятки COVID-сертифікатів - кіберполіція

Фото
Укрінформ
Працівники кіберполіції викрили жителя Львівщини, який підробляв і продавав сертифікати про вакцинацію та ПЛР-тести.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Департамент кіберполіції Нацполіції.

«Установлено, що 31-річний місцевий мешканець виготовляв довідки з негативним результатом на COVID-19 та COVID-сертифікати для перетину державного кордону. Клієнти не проходили жодних лабораторних досліджень, а лише надавали свої дані для оформлення», - йдеться у повідомленні.

За інформацією кіберполіції, чоловік використовував підроблені печатки медичної лабораторії. Загалом він підробив понад 50 COVID-сертифікатів та більше 300 довідок із негативним результатом тесту на коронавірус.

Фото: cyberpolice.gov.ua
Фото: cyberpolice.gov.ua

Як зазначається, свої послуги зловмисник рекламував у групових чатах, де було понад 15 тисяч підписників. Здебільшого «клієнтами» були перевізники. Вартість однієї довідки становила 500 гривень, а COVID-сертифіката – 1500 гривень.

У ході обшуків за місцем проживання фігуранта та у його авто було вилучено комп’ютерну техніку, печатки, COVID-сертифікати.

Фото: cyberpolice.gov.ua
Фото: cyberpolice.gov.ua

«Під час огляду техніки було виявлено згенеровані QR-коди, які, ймовірно, використовувалися для підроблення сертифікатів», - додали у поліції.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 358 КК (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів). Триває досудове розслідування.

Читайте також: У Києві на замовлення турфірм масово підробляли ПЛР-тести та картки про вакцинацію

Як повідомлялося, 13 вересня у кіберполіції поінформували, що правоохоронці заблокували схему збуту підроблених довідок з негативним результатом тесту на COVID-19 для перетину адмінмежі з тимчасово окупованими територіями Донецької і Луганської областей.

Фото: МВС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-