У Боярській громаді вчать дітей, як вберегтися від COVID-19

У Боярській громаді вчать дітей, як вберегтися від COVID-19

Децентралізація
Укрінформ
У Боярській громаді Київської області учнів на спеціальних заняттях інформують про особливості хвороби COVID-19 та про те, як вберегти себе від неї, проводять дослідження їхнього психоемоційного стану.

Про це Укрінформу повідомили у Програмі «U-LEAD з Європою».

«У школах Боярської громади на початку вересня стартував перший етап дослідження психоемоційного стану та рівня поінформованості дітей щодо COVID-19 до та після занять з використанням розмальовки «Шлях героїв», - йдеться у повідомленні.

Перше контрольне заняття психолог Надія Величко провела в 3-Є класі Боярського академічного ліцею «Гармонія» для 36 школярів 8-9 років.

«Розмальовка «Шлях героїв» призначена для зменшення рівня стресу у дітей 6-10 років у період пандемії COVID-19. В умовах часткової чи повної ізоляції дітей від спілкування з однолітками та знаходження у відносно закритому просторі в атмосфері підвищеної тривоги діти мають підвищену тривожність, адже не все розуміють, а батьки та суспільство не все можуть зрозуміло пояснити», - наголосила Величко.

Діти на уроці читали текст над малюнками, розмальовували та спілкувалися з учителем. Після роботи учні демонстрували відчутне зменшення рівня стресу.

«Це була прогнозована реакція, адже їм стали більш зрозумілими причини загальної тривоги та напруги, яка зараз панує в суспільстві та в сім’ях. Крім того, вони зрозуміли, що значною мірою можуть власними силами протистояти вірусам, дотримуючись правил особистої гігієни та карантину», - додають у повідомленні.

Робота з розмальовкою включає і домашнє завдання, спілкування дітей за темою з батьками та іншими членами сім’ї, проведення вікторини.

«Проєкт «Корисна розмальовка» має сприяти подоланню психологічних наслідків пандемії. Для цього в 1-4 класах шкіл громади наша команда проведе близько 130 занять із розмальовкою. Ці активності сформують у дітей розуміння, що здоровий спосіб життя, безпечна поведінка, використання засобів захисту, регулярні медичні обстеження, дотримання рекомендацій лікарів – це реальний спосіб запобігти хворобі», - зауважила голова правління громадської організації «Центр розвитку громади» Ольга Доманіна.

Читайте також: U-LEAD організувала зібрання громад України та Словенії для налагодження співпраці

Як повідомлялося, громадська організація «Центр розвитку громад» отримала фінансову підтримку проєкту «Корисна розмальовка», який виграв у конкурсі проєктів серед громад України «Волонтерство в громаді» від Програми «U-LEAD з Європою».

Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає потребам громадян та розширює можливості громад.

Фото: «U-LEAD з Європою»

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-