У Вінниці встановлять перший у світі пам'ятник патріарху УГКЦ Любомиру Гузару

У Вінниці встановлять перший у світі пам'ятник патріарху УГКЦ Любомиру Гузару

Фото
Укрінформ
У Вінниці розпочалися підготовчі роботи до встановлення першого в Україні та в світі пам'ятника багаторічному предстоятелю Української греко-католицької церкви Любомиру Гузару.

Про це повідомляють у пресслужбі Вінницької міської ради, передає Укрінформ.

"У Вінниці поблизу храму Покрови Пресвятої Богородиці УГКЦ на вулиці Київській нещодавно розпочались підготовчі роботи до встановлення першого в Україні пам'ятника Блаженнішому Любомиру Гузару. Там кладуть плитку та монтуватимуть освітлення", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що встановлення пам'ятника ініціювала Вінницька греко-католицька спільнота, яка зібрала кошти для його виготовлення. А благоустрій біля постаменту проводять за кошти міського бюджету.

"Авторами пам'ятника стали два українських скульптори — Олесь Сидорук і Борис Крилов. Скульптура вже готова. Пам'ятник в повний зріст виготовили з бронзи. Любомир Гузар одягнений у камізельку поверх підрясника та опертий на палицю. Поряд із ним стоїть колона, на якій лежить митра та одяг", - розповіли у Вінницькій міськраді.

За словами директора департаменту комунального господарства та благоустрою міської ради Юрія Семенюка, на місці, де встановлять пам'ятник, комунальники завершують класти плитку та влаштували закладні під опори для освітлення.

Як повідомляє пресслужба УГКЦ, відкриття пам'ятника Любомиру Гузару у Вінниці відбудеться 9 жовтня 2021 року за участю глави УГКЦ Святослава.

Читайте також: У столиці відкрили памятний знак Іванові Франкові

Любомир Гузар (1933 –2017) – український релігійний діяч, патріарх-предстоятель Української Греко-Католицької Церкви (2001-2011). Він кілька разів відвідував Вінницю з пасторськими візитами.

Фото: news.ugcc.ua / new.vmr.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-