Громада у Запорізькій області планує розвивати туристичну та аграрну сфери

Громада у Запорізькій області планує розвивати туристичну та аграрну сфери

Децентралізація
Укрінформ
Токмацька територіальна громада Запорізької області цьогоріч одним із пріоритетів визначила розробку стратегії розвитку, в якій акценти будуть зроблені на туристичній і аграрній сферах.

Про це Укрінформу повідомили у Програмі «U-LEAD з Європою».

Як зазначається, стратегія буде максимально враховувати інтереси міської та сільських територій громади. У ній планують зробити акценти на розвитку кооперативного руху в агропромисловій сфері, розвивати туристичний кластер.

«Ми відходимо від традиційного розуміння туризму як-от просто поїздка на море. Ми хочемо розвивати гастротуризм, подієвий та історичний туризм. Для цього треба зробити багато кроків – від розробки стратегії розвитку вже кластера до брендування громад, розробки маршрутів, реалізації конкретних інфраструктурних проєктів. Але ми не боїмося і впевнено рухаємося уперед. Створюємо кластер і вносимо цей захід до своєї Стратегії розвитку», - зазначила радниця голови Токмацької міської ради Наталія Криворучко.

За її словами, стратегію розробляють за підтримки та допомоги Програми «U-LEAD з Європою» та Запорізького регіонального офісу. Наразі у громаді завершується збір проєктних ідей. Прийняти та затвердити стратегію розвитку планують до кінця нинішнього року.

Токмацька громада утворилася шляхом об’єднання 25 сільських та селищних територій навколо міста обласного значення – Токмак – у 2020 році. На території громади проживає майже 40 тисяч людей.

Читайте також: Світлодарська громада за підтримки U-LEAD зареєструвала військово-цивільну адміністрацію

«Після перших виборів та початку функціонування в новому статусі у громаді вирішили визначитися із стратегічними цілями та завданнями. Тобто розробити стратегію розвитку. А для того, щоб документ був якісним, взяли участь у конкурсі Програми «U-LEAD з Європою», за результатом якого отримали експертну підтримку у розробці стратегії розвитку», - розповіла очільниця Запорізького регіонального офісу Програми «U-LEAD з Європою» Тетяна Бордюг.

Як повідомлялося, у 2021 році дві громади Запорізької області – Токмацька та Більмацька – отримали експертну підтримку Програми «U-LEAD з Європою» у розробці стратегії розвитку.

Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає потребам громадян та розширює можливості громад.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-