Кожна десята вантажівка їздить із перевантаженням - глава МВС

Кожна десята вантажівка їздить із перевантаженням - глава МВС

Укрінформ
За офіційними даними, щодесята вантажівка на дорогах України перевантажена.

Про це заявив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський на презентації проєктів та пріоритетних напрямів діяльності МВС, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Маємо дані, що кожна десята вантажівка є з перевантаженням, - це те, що офіційно фіксується. А це означає, що з проїздом по наших трасах ми, знову ж таки, фіксуємо ушкодження доріг", - сказав очільник МВС.

Читайте також: Криклій - про габаритно-ваговий контроль: Нарешті дороги почнемо захищати не в теорії

За словами Монастирського, з наступного року Нацполіція отримає право на габаритно-ваговий контроль на дорогах, для чого наразі готується ціла низка законодавчих ініціатив.

Як повідомлялося, Верховна Рада 3 червня ухвалила Закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань здійснення габаритно-вагового контролю", який законодавчо закріплює можливість автоматичної фіксації порушень, пов'язаних з відсутністю документів у разі перевищення вагових або габаритних обмежень на дорогах.

Закон запроваджує адміністративну відповідальність за правопорушення, зафіксовані фото- та кінозйомкою, на відеозаписі, зокрема зафіксовані в автоматичному режимі.

Читайте також: Кожна друга фура на українських дорогах їде перевантаженою - Шмигаль

Також запроваджується відповідальність за відмову від габаритно-вагового контролю, яка передбачає, зокрема, накладення штрафу у розмірі трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (51 тис. грн) та за порушення, допущені при заповненні вантажовідправником товаротранспортної накладної або інших передбачених законодавством документів на вантаж.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-