У Запоріжжі зустріли чемпіонку та призерів Паралімпійських ігор

У Запоріжжі зустріли чемпіонку та призерів Паралімпійських ігор

Фото
Укрінформ
Спортсменів-паралімпійців, які в Токіо здобули 6 медалей, у тому числі одне "золото", зустріли в Запоріжжі.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Зустріч проходила на Алеї Олімпійської слави. Марія Помазан, Кирило Гаращенко, Максим Ніколенко, Лев Кац - спортсмени-паралімпійці, які привезли в Запорізьку область 6 медалей, у тому числі й золоту.

"Золото" Паралімпіади здобула легкоатлетка Марія Помазан, яка стала найкращою в метанні ядра.

Читайте також: У Харкові зустріли земляків-паралімпійців Крипака і Вераксу

"Я готувалася, я чекала свою пряму конкурентку з Китаю, але її не було, не знаю з якої причини. Я знала, що 90% буде медаль. Їхала за результатом, хотіла показати результат. Пішов дощ (у день змагань - ред.), коло слизьке як лід стало, і все пішло не так, як хотілося. З 6 я зробила дві вдалі спроби. Дуже була розчарована, але була рада, що золото для України завоювала", - розповіла Помазан.

У Запоріжжі зустріли паралімпійців/ Фото Ольги Звонарьової

Зустрічати спортсменів прийшли і представники обласної влади. Легкоатлетка звернулася до очільника області Олександра Старуха і його заступниці Злати Некрасової з проханням облаштувати майданчик, на якому могли б тренуватися легкоатлети.

"У нас у Запоріжжі немає майданчика для метання. Це катастрофа. Легка атлетика вмирає, ніде метати, немає безпечної системи метання. Чемпіонат світу скоро, Паралімпіада в Парижі - я хочу покращувати результати, я мотивована, знаю, що краще можу, але потрібні умови", - додала спортсменка.

Читайте також: Чому Україна така успішна на Паралімпіадах?

Крім Помазан, медалі здобули плавець Гаращенко, тенісисти Кац і Ніколенко.

"Це була найважча Паралімпіада за всю історію. У моєму класі суперники дуже сильні. Кілька молодих спортсменів додалося, які також були підготовлені добре. На першому місці на всіх дистанціях був один білорус - він сильніший на кілька голів, але я близько до нього підібрався і посів друге місце. На наступних змаганнях я намагатимусь його обігнати. Мені не вистачило часу для підготовки, був карантин і ми багато втратили", - розповів Гаращенко.

Хлопцеві 23 роки, плаванням він займається вже 18 років. Це його перші паралімпійські змагання. Він завоював "срібло" на дистанції 400 метрів кролем і "бронзу" - в естафетному плаванні.

Як раніше повідомлялося, українська збірна здобула 98 медалей на Паралімпійських іграх і посіла 6 місце.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-