У Харкові зустріли земляків-паралімпійців Крипака і Вераксу

У Харкові зустріли земляків-паралімпійців Крипака і Вераксу

Фото
Укрінформ
На території олімпійського басейну "Акварена" в Харкові відбулася урочиста зустріч плавців-паралімпійців Максима Крипака і Максима Веракси.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Паралімпійців зустрічали не лише рідні та близькі, а й представники Харківської ОДА, депутати облради.

"Радий, що праця, витрачена на підготовку до Паралімпіади-2020, виправдана. Чи чекали ми своїх перемог? Про це не думали, хотіли поліпшити попередні результати, але, звичайно, сподівалися, старалися. Нинішні Паралімпійські ігри, перенесені через коронавірус, були не такі емоційні, як попередні, не було уболівальників, їхньої підтримки, але ми поставилися до цього спокійно, не розслаблялися - і все вийшло. Тепер - відпочинок після 20 годин у дорозі (спортсмени сьогодні під ранок прибули літаком до Києва, а звідти автомобілем разом з наставником, заслуженим тренером України Василем Кеке, до Харкова - ред.). Потім - підготовка до чергової Паралімпіади", - розповів Кріпак.

У Харкові зустріли паралімпійців Крипака і Вераксу / Фото: В'ячеслав Мадієвський, Укрінформ

Своєю чергою Веракса зізнався, що у 37 років важко змагатися з молодими спортсменами. Але, за його словами, здаватися не збирається: "Буду готуватися до чергової Паралімпіади, тим більше, що до неї лишилося всього 3 роки. В Україні для паралімпійців створені всі умови - збори, лікарі, тренери, масажисти. Бракує колишньої бази в Криму, але обіцяють створити нову в Дніпрі, і я в будь-якому разі хочу брати участь у нових Іграх".

Читайте також: Україна завершила Паралімпіаду в Токіо: 98 медалей

Задоволений результатами своїх вихованців і тренер Василь Григорович Кеке.

"У Токіо я уважно стежив за запливами своїх хлопців і їхніх конкурентів, Потім ми все це обговорювали - разом і окремо, розробляли тактику перемоги. З Максимом Крипаком знайомий з 2015 року, а з Максимом Вераксою - майже 30 років, і щасливий, що обидва опинилися на висоті. Хочу підготувати обох до чергових Паралімпійських ігор", - поділився наставник.

Читайте також: Українські спортсмени повернулися з Паралімпіади в Токіо

Як повідомляв Укрінформ, 26-річний Максим Крипак став найбільш титулований учасником Паралімпіади-2020 у Токіо: в його активі сім медалей - п'ять золотих, одна срібна й одна бронзова. Загалом в активі Максима, починаючи з 2016 року, 15 медалей Паралімпіад, з них десять - золотих.

Максим Веракса - 8-разовий паралімпійський чемпіон, призер Паралімпіади-2020. У Токіо він став срібним призером на дистанції 100 метрів вільним стилем, посів третє місце на дистанції 50 м, а також здобув «бронзу» у змішаній естафеті 4х100 метрів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-