У Харкові капітально відремонтують літак з Єгипту, який зазнав катастрофи

У Харкові капітально відремонтують літак з Єгипту, який зазнав катастрофи

Укрінформ
Харківський авіазавод відновив співпрацю з Єгиптом в обслуговуванні літаків міністерства оборони цієї країни - першу партію запасних частин і деталей для Ан-74 вже відвантажили.

Про це кореспонденту Укрінформу розповів генеральний директор заводу Олександр Кривоконь.

«Другу партію запчастин уже також відвантажили, вона в Києві чекає борту для відправки. Після повного закомплектування і надходження коштів від замовника бригада з заводу поїде до Єгипту. Будемо ремонтувати складний літак – після катастрофи. Ставимо завдання, щоб там його підняти і до середини листопада він уже зміг прилетіти до Харкова. Це складний капітально-відновлювальний ремонт, бо великі ушкодження - стійки, носа. До того ж літак простояв після падіння вже вісім років», - розповів директор.

За його словами, слідом за цим літаком, який завантажить підприємство роботою до кінця року, ХАЗ ремонтуватиме ще два літаки з Єгипту.

Читайте також: Директор ХАЗу вважає надуманими заяви профспілки про страйк і недовіру

Як повідомлялося, 12 травня керівник Державного концерну «Укроборонпром» Юрій Гусєв затвердив антикризовий план для Харківського державного авіаційного виробничого підприємства. Зокрема, передбачається добудова та передача в лізинг українському перевізнику двох Ан-74, завантаження замовленнями на виготовлення запчастин, обслуговування літаків, списання непотрібного брухту, передача в оренду об’єктів на території підприємства.

Харківське державне авіаційне виробниче підприємство спеціалізується на повному циклі робіт із серійного виробництва, доопрацювання та технічного обслуговування в процесі експлуатації вироблених літаків.

Читайте також: Харківський авіазавод працює попри борги - Укроборонпром

У червні 2015 року ХАЗ, уже в стані банкрутства, увійшов у концерн «Укроборонпром». Включений у список підприємств, що не підлягають приватизації. Основна заборгованість – понад 2 млрд грн перед держбюджетом – пов’язана з випуском у 2009 році облігацій на 1,6 млрд грн під державні гарантії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-