Прикордонники готуються до прибуття хасидів в Умань

Прикордонники готуються до прибуття хасидів в Умань

Укрінформ
На святкування іудейського Нового року Рош га-Шана очікується прибуття в Україну близько 20 тис. паломників, які прямуватимуть організованими групами.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Державна прикордонна служба України.

Зазначається, що 2 вересня перший заступник голови ДПСУ Володимир Нікіфоренко та заступник Посла Держави Ізраїль в Україні Йоав Бистрицьки обговорили організацію оформлення на державному кордоні паломників.

Нікіфоренко зазначив, що заходи, які проведено Ізраїлем для поїздок громадян в Україну, є дуже важливими та дієвими. Українські прикордонники фіксують значну кількість людей, котрі прибувають організованими рейсами з документами про вакцинацію.

Читайте також: В Умань доставили 190 тисяч масок для хасидів

Окрему увагу перший заступник голови ДПСУ акцентував на важливості недопущення порушення українського законодавства при перетинанні держкордону, адже порушники нестимуть відповідне покарання.

Своєю чергою Бистрицьки висловив вдячність за організацію оформлення громадян Ізраїлю в аеропорту «Бориспіль». Він також наголосив на важливості взаємної безпеки країн щодо недопущення поширення COVID-19, в тому числі під час паломництва в Україну.

Заступник посла Держави Ізраїль в Україні зазначив, що Ізраїль запровадив обов’язкову наявність негативного ПЛР-тесту для громадян, які виїжджають до України, та відмітив добру спільну інформаційну роботу щодо інформування громадян Ізраїлю про порядок перетинання держаного кордону України.

Читайте також: Черкащина готується до паломництва хасидів

Також зазначається, що організовано ефективну співпрацю між міністерствами охорони здоров’я України та Ізраїлю. У ДПСУ повідомили, що починаючи з 30 серпня прикордонники здійснили оформлення понад 3 тис. паломників-хасидів.

«За минулу добу понад 1 тис. 350 паломників перетнули державний кодон у пунктах пропуску «Львів», «Краківець», «Шегині», «Солотвино», «Лужанка», «Порубне», «Бориспіль», «Платоново», «Одеса-авіа», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Рош га-Шана в Умані: поліція чергуватиме цілодобово

За словами заступника посла Держави Ізраїль, перші організовані зворотні рейси мають відбутися вночі 9 вересня.

Як повідомлялось, іудейський Новий рік Рош га-Шана відзначатиметься 6 вересня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-