Хабар на мільйон: підозрюваний чиновник Харківської облради пішов у декрет

Хабар на мільйон: підозрюваний чиновник Харківської облради пішов у декрет

Укрінформ
Один із підозрюваних у справі про хабар в 1 млн грн заступник голови Харківської обласної ради Андрій Малиш пішов у декретну відпустку.

Про це повідомила голова Харківської облради Тетяна Єгорова-Луценко на зустрічі з журналістами, передає кореспондент Укрінформу.

«Зараз немає Малиша, він у декретній відпустці, ми (голова та три інші заступники - ред.) справляємося", - зазначила Єгорова-Луценко.

Голова облради додала, що ніхто не знає, протягом якого терміну Малиш перебуватиме у декреті: «Це буде 2 тижні чи 3 роки – невідомо».

Читайте також: Справа про мільйонний хабар: суд залишив у силі заставу для ексголови Харківської облради

За її словами, вона не ініціюватиме звільнення заступника з посади, оскільки хоче дочекатися рішення апеляційної інстанції щодо узагалі законності обрання 4 заступників голови облради.

«Харківська обласна рада подала апеляцію, звісно, ще за Товмасяна (Артур Товмасян, екс-голова облради, підозрюваний у справі про хабар в 1 млн грн - ред.). 30 вересня буде перше засідання. Я думаю, що на першому засіданні рішення суд не прийме. Хочу їх думку почути, що саме вони вважають порушенням, що є чотири заступники, чи те, що Товмасян ще не був звільнений з Харківської райдержадміністрації на час обрання головою облради», - сказала Єгорова-Луценко.

Читайте також: Корупція в Харківській облраді: суд повторно призначив заставу підозрюваному адвокату

Вона припускає, що наприкінці листопада – початку грудня, якщо вже буде рішення суду, винесе питання про зміну кількості заступників чи обрання заступника на сесію ради.

На її думку, має бути троє заступників.

«Два на сьогоднішній час – замало. Чотири – забагато. От три – нормально. Я кажу вже, тут попрацювавши трохи, побачивши всю завантаженість. Три – нормально», - підкреслила Єгорова-Луценко.

Щодо корупційної справи, фігурантом якої є Малиш, голова облради повідомила, що НАБУ її викликало на допит.

«Я так розумію, що викликали всіх, хто був присутній на комісії, де звітував директор підприємства, в якого, за матеріалами слідства, вимагали гроші», - зазначила вона.

Як повідомляв Укрінформ, 11 грудня 2020 року на установчій сесії новообраної Харківської облради головою обрали представника «Слуги народу» Артура Товмасяна. Посаду першого заступника отримав депутат від фракції «Блок Кернеса - Успішний Харків!» Альберт Кононенко, а Валерія Мураєва, Тетяна Біловол («Блок Кернеса - Успішний Харків!») і Андрій Малиш (ОПЗЖ) стали заступниками.

Радник з юридичних питань Громадянської мережі ОПОРА Павло Романюк у коментарі агентству зазначив, що обрання чотирьох заступників голови облради замість двох не передбачено Законом «Про місцеве самоврядування в Україні», зокрема не відповідає ст. 55, 56, в яких вжито поняття посади «перший заступник» і «заступник» виключно в однині.

Читайте також: Голову Харківської облради, підозрюваного в отриманні хабаря, виключили з фракції «Слуга народу»

Наразі Артур Товмасян, Андрій Малиш і адвокат Руслан Танабаш підозрюються в вимаганні та отриманні хабара 1 млн 50 тис. грн. Гроші вимагали від директора комунального підприємства, підпорядкованого облраді, за те, щоб той залишився на посаді. Гроші передавалися чотирма траншами, негласні слідчі дії НАБУ тривали з січня 2021 року.

Фото: Харківська облрада

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-