Одеську інфекційну лікарню готують до нової СOVID-хвилі

Одеську інфекційну лікарню готують до нової СOVID-хвилі

Укрінформ
Управління капітального будівництва Одеської міськради оголосило тендер на реконструкцію системи киснепостачання із встановленням кисневих станцій у міській інфекційній лікарні вартістю понад 26 млн грн.

Як передає Укрінформ, оголошення про тендер розміщене у системі публічних закупівель Prozorro

«Відбірковий тендер підприємства з надання послуги «Реконструкція системи киснепостачання з встановленням кисневих станцій КНП «Міська клінічна інфекційна лікарня» Одеської міської ради відбудеться 17 вересня 2021 року», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що очікувана вартість послуги становить 26 млн 026 тис. грн з ПДВ. Термін виконання реконструкції – 31 грудня 2021 року.

30 серпня влада Одеси відкрила на Лідерсовському бульварі новий корпус лікарні №5 для прийому більше ста пацієнтів з COVID-19.

«З огляду на прогнози медиків ми готуємось до можливої чергової хвилі пандемії. Відремонтували й підготували в стислі терміни додаткове відділення для прийому хворих, інфікованих коронавірусом», - зазначив мер Одеси Геннадій Труханов, перевіривши готовність новоствореного відділення для госпіталізації пацієнтів.

Читайте також: Кузін запевнив, що система охорони здоров’я готова до нової хвилі COVID-19

Усі ліжка підключені до системи централізованого забезпечення киснем, а зали реанімації оснащені сучасним діагностичним і лікувальним обладнанням. Також зарезервовано 24 додаткових ліжка. Крім того, на території лікарні встановлено сучасну кисневу станцію і два кріоциліндри по 2 тисячі літрів. Цього достатньо для забезпечення киснем у повному обсязі як нового відділення, так і раніше відкритого відділення для хворих з COVID-19, у якому розгорнуті 120 ліжок, більша частина яких під’єднана до системи подавання кисню.

Як повідомлялося, влітку в Одесі з семи до трьох скоротили кількість "опорних" медичних установ, персонал яких надає кваліфіковану допомогу інфікованим COVID-19, відповідно до рекомендацій Міністерства охорони здоров'я.

Читайте також: Щотижня плюс 22%: українські науковці спрогнозували темпи поширення COVID-19 у вересні

У 2017 році Одеська міськрада схвалила комплексну програму будівництва і розвитку соціальної та інженерної інфраструктури Одеси на 2017-2019 роки, якою були передбачені витрати на реконструкцію будівель комунальної установи «Міська клінічна інфекційна лікарня» з інженерними мережами на Пастера, 5/7 обсягом 145 млн грн.

Фото: omr.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-