На Львівщині за кошти польського кредиту завершили капремонт дороги Яворів - Грушів

На Львівщині за кошти польського кредиту завершили капремонт дороги Яворів - Грушів

Фото
Укрінформ
На Львівщині відремонтували 19,5 км дороги Т-14-20 Яворів – Грушів; це перший об’єкт за міжнародною програмою «Розбудова прикордонної дорожньої інфраструктури на підходах до українського-польського кордону».

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомила Служба автомобільних доріг Львівської області.

Зазначається, що завершено капітальний ремонт автомобільної дороги Т-14-20 Яворів – Грушів довжиною 19,5 км, де ремонтно-будівельні роботи стартували у серпні минулого року. Відповідно до проєкту, відновили також три мостових переходи.

«Багато років дорога Яворів – Грушів існувала лише на карті, однак насправді це був лише напрямок з чималою ямковістю та, подекуди, відсутнім твердим покриттям. Зараз, завдяки чималим спільним зусиллям працівників дорожньої галузі, ми маємо вже повністю відремонтований автошлях», - розповів речник Служби автомобільних доріг у Львівській області Іван Бондар.

Автомобільна дорога Яворів – Грушів має важливе соціальне значення, оскільки веде до міжнародного пункту пропуску «Грушів – Будомєж», який є одним із восьми автомобільних КПП на українсько-польському кордоні. Дуже часто його використовують як запасний варіант при великих чергах на КПП «Краковець» або «Рава-Руська».

Окрім дороги Яворів – Грушів, Служба автомобільних доріг на Львівщині у межах проєкту ремонтує також дороги Т-14-18 Нижанковичі – Самбір – Дрогобич - Стрий ,Т-14-01 КПП «Смільниця» - Старий Самбір, Т-14-04 Червоноград – Рава-Руська.

Як повідомлялося, програма «Розбудова прикордонної дорожньої інфраструктури на підходах до українського-польського кордону» передбачає надання урядом Польщі 100 млн євро кредиту під 0,15% річних строком на 30 років із пільговим періодом 5 років. Кошти кредиту будуть спрямовані на реалізацію державних інвестиційних проєктів. Зокрема, 68 млн євро отримає Укравтодор на розбудову дорожньої інфраструктури на підходах до шести пунктів пропуску на українсько-польському кордоні.

Читайте також: На Волині відремонтували дороги до Шацьких озер

Цьогоріч у рамках реалізації президентської програми «Велике будівництво» на Львівщині також відремонтували дорогу Т-14-03 Грушів – Немирів. Під час ремонту повністю змінили дорожнє покриття з посиленням основи, влаштували узбіччя та водовідведення, відремонтували штучні споруди.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-