У Дніпрі завершується реконструкція дитячої лікарні

У Дніпрі завершується реконструкція дитячої лікарні

Велике будівництво
Укрінформ
У Дніпрі за програмою Президента Володимира Зеленського “Велике будівництво” після реконструкції дитячої лікарні №5 відкриють консультативно-діагностичне, педіатричне відділення, а також розширять реабілітаційний центр.

Як передає Укрінформ, про це розповів голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко, повідомляє Дніпропетровська ОДА.

«Теплі, комфортні, сучасні. Такі мають бути медзаклади, особливо для маленьких пацієнтів. За новим форматом перетворюємо дитячу лікарню №5 у Дніпрі. Після реконструкції її буде не впізнати», – підкреслив Резніченко.

Наразі робочі облаштовують комфортні палати, діагностичний та реабілітаційний центри та відновлюють басейн. На рік лікарня прийматиме до 4 тис. пацієнтів.

“Допомагаємо дітям із різними патологіями. Завдяки новому обладнанню розширимо можливості діагностики. Матимемо новий цифровий рентгенапарат, обладнання для вимірювання кісткової тканини”, – розповіла гендиректорка лікарні Наталія Фоменкова.

Роботи вже на завершальному етапі. Фахівці замінили всі комунікації, зараз роблять розводку мережами. Триває внутрішнє оздоблення. Утеплюють стіни, готують їх під фарбування. Приміщення оснастили потужною вентиляцією з системою клімат-контролю. Палати з яскравим ремонтом розраховані на одного-двох дітей.

Читайте також: У Краматорську будують обласну багатопрофільну лікарню

Медзаклад відповідатиме вимогам інклюзії: лікарню оснастять 4 спеціальними ліфтами для маломобільних, а в басейні встановлять гідравлічний підйомник.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський повідомив, що за програмою “Велике будівництво” у кожній області України з’являться лікарні нового формату, які відповідатимуть рівню провідних європейських клінік.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-