У Краматорську будують обласну багатопрофільну лікарню

У Краматорську будують обласну багатопрофільну лікарню

Велике будівництво
Укрінформ
За програмою Президента «Велике будівництво» у Краматорську розпочалося будівництво обласної багатопрофільної лікарні; на будові залучено 20 одиниць техніки.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив голова Донецької облдержадміністрації Павло Кириленко.

«Вже майже місяць тривають підготовчі роботи на будівельному майданчику обласної багатопрофільної лікарні у Краматорську… Ця лікарня стане унікальним медичним центром для нашої та прилеглих областей», - написав очільник області.

Читайте також: ДБР розслідує 25 справ про зловживання на будівництві житла для військових

Він нагадав, що початок будівництву поклав Президент України Володимир Зеленський під час робочої поїздки на Донеччину 30 липня 2021 року.

В ОДА кореспонденту Укрінформу додали, що зараз на території будівництва вже облаштовано тимчасові дороги. На місці працюють 20 одиниць техніки та понад пів сотні працівників.

Ця лікарня у Краматорську має стати своєрідним хабом, який поєднає діагностику, медичну допомогу та науку. Передбачається, що стаціонарна допомога надаватиметься у 19 відділеннях потужністю 600 ліжок. Консультативне відділення матиме можливість приймати до 600 відвідувачів за зміну.

Читайте також: Зеленський назвав три своїх головних досягнення на посаді Президента

Більшість видів медичної допомоги, які планують надавати тут, взагалі наразі не надаються на території Донецької та Луганської областей або потребують значного розширення. На базі стаціонарних відділень буде розміщено клінічні кафедри Донецького національного медичного університету.

Друга черга будівництва передбачає створення медичного містечка із житловим будинком на 50 квартир для медперсоналу, гуртожитку для студентів медуніверситету та медпрацівників на 100 місць, а також готелю на 100 місць для відвідувачів і пацієнтів, які проходять амбулаторне лікування.

В обладміністрації зазначили, що до кінця цього року на об'єкті необхідно виконати робіт на 350 млн грн.

Читайте також: У Маріуполі за програмою «Велике будівництво» оновили палац культури

Як повідомлялося, програма Президента «Велике будівництво» у 2021 році спрямована на розбудову соціальної інфраструктури та на економічний розвиток регіонів. За словами міністра розвитку громад та територій Олексія Чернишова, цьогоріч за програмою буде завершено близько 300 об’єктів соціальної інфраструктури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-