ДБР розслідує 25 справ про зловживання на будівництві житла для військових

ДБР розслідує 25 справ про зловживання на будівництві житла для військових

Укрінформ
Державне бюро розслідувань (ДБР) з початку року веде слідство у 25 кримінальних справах щодо розкрадань при будівництві казарм і житла для військовослужбовців, 6 справ уже передано до суду, по одному є вирок.

Про це в ефірі телеканалу "Дом" повідомив виконувач обов'язки директора ДБР Олексій Сухачов, передає Укрінформ.

"Упродовж 7 місяців 2021 року Державне бюро розслідувань проводить слідство з 25 проваджень в частині, що стосується будівництва казарм і житла для військовослужбовців... 6 обвинувальних актів за 7 місяців 2021 року вже направлені до суду. Суд виніс один обвинувальний вирок", — сказав Сухачов.

Зокрема, зі слів Сухачова, ДБР веде розслідування в Донецькій, Одеській і Запорізькій областях. Збитки становлять від 4 до 12 млн грн.

Читайте також: Будівництво житла для військових: Кабмін змінив порядок використання коштів

"Це розкрадання на етапі завищення вартості робіт, при укладанні, при проведенні тендерної процедури та укладення державного контракту. Це розкрадання, коли проводяться безпосередньо будівельні ремонтні роботи, на моменті підписання актів виконаних робіт. Учасники цих протиправних дій — як чиновники Міністерства оборони, так і державні виконавці цієї роботи, так і комерційні структури", — розповів Сухачов.

Як повідомляв Укрінформ, Печерський райсуд Києва обрав запобіжний захід у вигляді взяття під варту з альтернативою внесення 10 млн грн застави голові Південного управління капітального будівництва Міністерства оборони, підозрюваного у вимаганні 1 млн дол. хабаря від забудовника за перемогу в тендері зі спорудження житла для військовослужбовців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-