Суд арештував чиновника Міноборони, підозрюваного у вимаганні $1 мільйона за тендер

Суд арештував чиновника Міноборони, підозрюваного у вимаганні $1 мільйона за тендер

Укрінформ
Печерський райсуд Києва обрав запобіжний захід у вигляді взяття під варту з альтернативою внесення 10 млн грн застави голові Південного управління капітального будівництва Міністерства оборони, підозрюваного у вимаганні 1 млн дол. хабаря від забудовника за перемогу в тендері зі спорудження житла для військовослужбовців.

Про це повідомили кореспонденту Укрінформу в апараті райсуду.

Відповідне рішення суд ухвалив у п’ятницю, 30 липня.

«Слідча суддя Христина Константинова розглянула і частково задовольнила клопотання Офісу генерального прокурора стосовно обрання запобіжного заходу в вигляді 60 діб тримання під вартою щодо посадовця Міноборони, підозрюваного у вчиненні злочину за ознаками ч. 1 ст. 14 та ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України», - зазначили в суді.

Читайте також: Ексдиректору Інституту агроекології дали 8 років – за хабарі та схеми із землею

Суд санкціонував взяття підозрюваного під варту терміном до 23 вересня з альтернативою внесення застави в розмірі 10 млн грн, що становить 4203 прожиткові мінімуми для працездатних осіб.

Суд вирішив перенести на пізніший термін розгляд клопотання прокурора Офісу генерального прокурора Олександра Альохіна про відсторонення підозрюваного від посади начальника Південного управління капітального будівництва Міноборони.

Як повідомлялося, правоохоронці 23 липня оголосили підозру посадовцю Міністерства оборони та його спільнику, які, за інформацією слідства, хотіли отримати 1 млн дол. за «вирішення питання» з перемогою у конкурсі на будівництво житла для військовослужбовців.

Читайте також: Затриманого на хабарі заступника голови Харківської облради відпустили за майже 5 мільйонів застави

Їм інкримінують готування до вчинення шахрайства, вчинене в особливо великих розмірах (ч. 1 ст. 14, ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України.

За даними поліції, під час проведення обшуків слідчі та прокурори вилучили ряд доказів, у тому числі документи, в яких заздалегідь визначено переможця тендеру на будівництво житла в Одесі для військовослужбовців та членів їх родин.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-