У Львові кіберполіція заблокувала роботу незаконного онлайн-кінотеатру

У Львові кіберполіція заблокувала роботу незаконного онлайн-кінотеатру

Укрінформ
У Львові кіберполіція заблокувала роботу незаконного онлайн-кінотеатру з багатомільйонною аудиторією і прибутком у понад 15 млн грн.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Національна поліція України.

Основою заробітку була реклама, розміщена на сервісі, а також плата за преміумакаунт.

“36-річний житель Львова створив застосунок онлайн-кінотеатру та надалі адміністрував його. Чоловік надавав доступ до перегляду кінотворів попри відсутність дозволів правовласників, представниками яких є Українська антипіратська асоціація. Аудиторія преміумкористувачів застосунку становила понад мільйон осіб. Підписка на преміумакаунт складала 80 гривень. Також чоловік щомісячно отримував близько 100 тисяч гривень від реклами”, - ідеться в повідомленні.

Читайте також: Збитки на ₴17 мільйонів: кіберполіція викрила піратський онлайн-кінотеатр

Правоохоронці встановили, що додаток є одним з найбільших піратських онлайн-кінотеатрів російськомовного сегмента інтернету.

За місцем проживання фігуранта правоохоронці провели санкціоновані обшуки. Вилучено обладнання, яке використовувалося для організації технічної інфраструктури.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 176 (Порушення авторського права і суміжних прав) Кримінального кодексу України. Фігуранту загрожує до 6 років позбавлення волі. Вирішується питання щодо оголошення чоловіку про підозру.

Читайте також: У Коломиї жінка обкрадала покупців через фейкові онлайн-магазини

Як повідомляв Укрінформ, 1 липня кіберполіція Івано-Франківської області викрила організатора онлайн-кінотеатру у порушенні авторських прав - фігурант завдав збитків трьом світовим кінокомпаніям більш як на 17 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-