У Нікополі будують сучасний басейн

У Нікополі будують сучасний басейн

Велике будівництво
Укрінформ
Сучасний спорткомплекс для занять водними видами спорту будується з нуля у Нікополі Дніпропетровської області за програмою Президента «Велике будівництво».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Дніпропетровська ОДА.

За словами першого заступника голови ОДА Володимира Орлова, цей басейн - один із багатьох, які будуються з нуля у різних районах області.

Загальна вартість проєкту становить 133 млн грн, фінансування забезпечується спільно з державного та місцевого бюджетів.

У Нікополі будують водний спорткомплекс / Фото: adm.dp.gov.ua

При будівництві спорткомплексу, розрахованого як на дорослих, так і на дітей, застосовуються сучасні технології, в тому числі енергозбережні. Наразі готова цегляна «коробка» і покрівля безпосередньо над басейнами. Також підрядник приступив до влаштування даху в адміністративній частині комплексу.

Для досягнення максимальної теплоізоляції покрівля буде багатошаровою, а фасад зроблять вентильованим.

Читайте також: У Черкасах оновлять центральний басейн, який не ремонтували 60 років

Особлива сучасна система вентиляції дозволить підтримувати оптимальну температуру в приміщенні. Чистоту води контролюватимуть за допомогою спеціальних фільтрів безперервного очищення.

Спорткомплекс у Нікополі буде повністю пристосований для людей з інвалідністю. Для цього обладнають підйомники, трибуни також зроблять доступними для маломобільних груп населення.

Одночасно з будівельними роботами підрядник проводить благоустрій території, де вже укладають тротуарну плитку.

Читайте також: У Маріуполі реконструюють басейн з «олімпійськими» доріжками

Як повідомляв Укрінформ, у 2021 році за президентською програмою планується побудувати або реконструювати 94 стадіони, а також почати будівництво 19 льодових арен і реконструкцію 18 спортивних інтернатів та 100 ДЮСШ. Такі цифри оприлюднив заступник керівника Офісу Президента, координатор програми «Велике будівництво» Кирило Тимошенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-