У Маріуполі реконструюють басейн з «олімпійськими» доріжками

У Маріуполі реконструюють басейн з «олімпійськими» доріжками

Фото
Укрінформ
У Маріуполі за програмою «Велике будівництво» реконструюють критий 50-метровий басейн «Нептун».

Як передає Укрінформ, про це повідомили у Донецькій обласній держадміністрації

«Єдиний у Донецькій області критий 50-метровий басейн «Нептун», де в сучасних умовах зможуть готуватися представники олімпійських та паралімпійських видів спорту, реконструюється в Маріуполі у рамках президентської програми «Велике будівництво», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що завдяки включенню цього проєкту до числа «25 спортивних магнітів» України та потужному державному фінансуванню завершення робіт очікується до кінця 2021 року. Станом на 17 серпня загальна готовність об’єкту оцінюється у 70%.

Під час реконструкції зроблено демонтаж старих комунікацій, улаштування підлоги, вітражів, монтаж електричних мереж, завершуються фасадні роботи. Після проведення ремонту чаші 50-метрового басейну будівельники перейшли до її облицювання захисною плівкою. Виконуються роботи з внутрішнього оздоблення: фарбування стін, укладання плитки.

Читайте також: До 2023 року в Україні побудують 25 спорткомплексів - Гутцайт

На реалізацію проєкту «Реконструкція з благоустроєм території плавального басейну «Нептун» на 2021 рік передбачено кошти субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на розвиток спортивної інфраструктури у сумі 76,28 млн грн та кошти міського бюджету в розмірі 8,44 млн грн.

У Маріуполі реконструюють басейн «Нептун» / Фото: Донецька ОДА

Після завершення робіт об’єкт відповідатиме всім вимогам для проведення навчально-тренувального процесу, всеукраїнських та міжнародних змагань з п’яти олімпійських видів спорту: плавання, синхронного плавання, водного поло, стрибків у воду та стрибках на батуті. Зокрема, за найсучаснішими технологіями відбуватиметься очищення води та повітря. Внаслідок обладнання басейна елементами безбар’єрного доступу він матиме комфортні умови для занять пловців з інвалідністю, констатували в ОДА.

Читайте також: За програмою «Велике будівництво» у Дубно на Рівненщині оновлюють басейн

Як повідомлялося, програма Президента «Велике будівництво» у 2021 році спрямована на проєкти соціальної інфраструктури та на економічний розвиток регіонів. За словами міністра розвитку громад та територій Олексія Чернишова, цьогоріч за програмою буде завершено близько 300 об’єктів соціальної інфраструктури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-