До 2023 року в Україні побудують 25 спорткомплексів - Гутцайт

До 2023 року в Україні побудують 25 спорткомплексів - Гутцайт

Укрінформ
До 2023 року в Україні має бути побудовано 25 багатофункціональних спортивних комплексів — такі завдання президентської програми "25 спортивних магнітів України".

Про це у програмі "Официальный разговор" телеканалу "Дом" повідомив міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт, передає Укрінформ.

Він нагадав, що програма "25 спортивних магнітів України" була започаткована у 2020 році.

"Вона полягає в тому, що до 2023 року в Україні має бути побудовано 25 багатофункціональних спортивних залів, басейнів, льодових арен. Ці об’єкти будуть доступні для людей будь-якого віку, для всіх дитячих спортивних шкіл, для всіх збірних команд", — сказав Гутцайт.

Читайте також: За програмою Президента цьогоріч профінансують 11 спортивних об’єктів

У восьми областях такі об'єкти вже побудовані.

"Цього року плануємо відкрити ще п’ять", — додав міністр.

Програма націлена на популяризацію спорту, але для цього в першу чергу потрібно створити відповідну інфраструктуру.

"Для того, щоб люди почали займатися спортом, нам потрібна інфраструктура. Нам потрібно, щоб дітки приходили в хороші, відремонтовані зали в дитячих школах. Нам потрібно, щоб у збірних було найкраще обладнання для досягнення мети. Для того, щоб у них були прекрасні зали, щоб у них були відновлювальні сауни або лазневі комплекси. Тобто це цілий процес... Рано чи пізно ми побачимо все більше і більше діток, які будуть виходити на світову арену і підіймати український прапор", — зазначив Гутцайт.

Читайте також: Президент підписав закон про меценатство у спорті

Нагадаємо: Президент України Володимир Зеленський 22 червня презентував програму "Здорова Україна" під час форуму "Україна 30". Вона націлена на збільшення тривалості життя українців та популяризацію здорового способу життя.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-