У Полтаві завершують реконструкцію обласної філармонії

У Полтаві завершують реконструкцію обласної філармонії

Велике будівництво
Укрінформ
Завершується реконструкція Полтавської обласної філармонії в межах програми Президента України «Велике будівництво».

Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба Полтавської облдержадміністрації.

«Цей мистецький заклад після театру імені Гоголя стане другим обласним майданчиком із сучасною технікою, куди можна буде запрошувати артистів національного рівня. Полтавську обласну філармонію включено до туристичних магнітів області. Вона розрахована на 321 глядацьке місце», – цитує пресслужба очільника області Олега Синєгубова.

За його словами в ході реставрації виконали утеплення фасадів, ремонт ґанків та встановлення пандусів.

Читайте також: У Київській опері відбулася прем'єра першого українського камерного мюзиклу

«Дотримання безбар’єрності – невід’ємна умова реалізації об’єктів «Великого будівництва». В приміщенні філармонії дотримано всі вимоги доступності осіб із інвалідністю і маломобільних громадян», – додав Олег Синєгубов.

Обласна філармонія – це будинок колишньої хоральної синагоги та пам’ятка місцевого значення. Ця будівля пережила три пожежі, остання була близько 10 років тому.

Читайте також: Ткаченко назвав улюблені місця для відпочинку та культурного туризму в Україні

Реставрація будівлі триває з 2016 року. Загальна кошторисна вартість об’єкта становить майже 92 млн грн. Фінансували його з обласного та державного бюджетів.

Як повідомлялося, програма Президента «Велике будівництво» у 2021 році спрямована на проєкти соціальної інфраструктури та на економічний розвиток регіонів. За словами міністра розвитку громад та територій Олексія Чернишова, цьогоріч за програмою буде завершено близько 300 об’єктів соціальної інфраструктури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-