Коронавірус у «Молодій гвардії»: два дитячі табори продовжують працювати

Коронавірус у «Молодій гвардії»: два дитячі табори продовжують працювати

Укрінформ
Діти та вихователі табору «Зоряний» на Одещині, де зареєстровані випадки захворювання на COVID-19, перебувають під наглядом медперсоналу. Водночас табори «Сонячний» та «Прибережний» ДП «Український дитячий центр «Молода гвардія», де інфікування не виявлено, працюють у звичайному режимі.

Про це повідомляється на сайті ДП «УДЦ «Молода гвардія», передає Укрінформ.

Як зазначається, на території ДП «УДЦ «Молода гвардія» продовжується тематична зміна, яка триває з 7 по 27 серпня.

«Табори «Сонячний» та «Прибережний» ДП «УДЦ «Молода гвардія», у яких відсутні випадки захворювань, працюють у звичайному режимі. Діти беруть участь в освітньо-виховних заходах зміни з урахуванням посилених заходів протиепідемічної безпеки. Батьки, сторонні особи, відвідувачі до місць перебування дітей не допускаються», - заявили у центрі.

Читайте також: Понад 1,2 тисячі українців повторно інфікувалися коронавірусом

Там додали, що у таборі «Зоряний», де зареєстровано випадки захворювання на COVID-19, щоденно проводиться температурний скринінг та інші необхідні заходи відповідно до Протоколу. В результаті скринінгу виявлено підвищення температури тіла у 38-ми дітей та 3-х педагогів-організаторів. Чотирьох дітей доправлено у лікарню №3 м. Одеси для спостереження та лікування. 34 дитини та педагоги-організатори перебувають в окремих боксах медичної частини ДП УДЦ «Молода гвардія» під наглядом медичного персоналу з дотриманням протиепідемічних заходів. Їхній стан задовільний.

Як повідомив Укрінформу заступник гендириктора табору Василь Бездень, захворювання підтверджено лабораторно методом ПЛР.

Читайте також: У Німеччині батькам наполегливо рекомендують вакцинувати підлітків від 12 років

Закривати табір наразі не планують, адже тут відпочивають діти з усієї України, їм треба заздалегідь купувати квитки на проїзд. Проте деякі батьки самі приїжджають по дітей. «Сьогодні приїхали автівкою і забрали дочку батьки-медики з Івано-Франківська», - уточнив посадовець.

Діти почуваються задовільно, станом на ранок з тих, які перебувають в ізоляторі, температура є лише у п'ятьох.

Загалом у «Молодій гвардії» відпочиває близько 1200 дітей.

Раніше речниця Департаменту охорони здоров’я Одеської облдержадміністрації Людмила Мельничук повідомила Укрінформу, що станом на 17 серпня виявлено інфікування коронавірусом 42-х дітей і 2-х вихователів оздоровчого центру «Молода гвардія».

Фото з сайту "Молодої гвардії"

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-