У Німеччині батькам наполегливо рекомендують вакцинувати підлітків від 12 років

У Німеччині батькам наполегливо рекомендують вакцинувати підлітків від 12 років

Укрінформ
У Німеччині Постійний комітет з вакцинації (STIKO) рекомендує робити щеплення проти коронавірусу підліткам віком від 12 років.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на DW.

Як заявили у STIKO, експерти переглянули свою попередню оцінку. Коригування зробили в результаті обробки додаткової інформації щодо можливих побічних ефектів, зокрема під час масштабної програми вакцинації підлітків у США, де, за даними комітету, вже вакциновано майже десять мільйонів молодих людей.

Зазначається, що вивчалася інформація про випадки запалення міокарда, які є дуже рідкісним побічним ефектом вакцинації, особливо у підлітків чоловічої статі. Отримані дані засвідчили, що за умови надання відповідної медичної допомоги їхній перебіг легкий.

Читайте також: Канада купуватиме COVID-вакцини ще принаймні два роки

Крім того, математичне моделювання показало, що, з огляду на штам "Дельта", який зараз домінує в Німеччині, існує "значно вищий ризик" захворювання в разі можливої четвертої хвилі інфекції восени, наголошує STIKO. Під час ретельної оцінки експерти виявили, що переваги вакцинації перевищують можливі ризики, заявили в комітеті.

Федеральний міністр охорони здоров'я Німеччини Єнс Шпан назвав заяву STIKO "доброю новиною".

"Батьки молодих людей отримали чітку рекомендацію прийняти рішення на користь вакцинації", - заявив він.

Читайте також: За щеплення - квиток на концерт: глава МОЗ заохочує українців до вакцинації

За словами міністра, у Німеччині вакцини проти коронавірусу доступні в достатній кількості для всіх вікових груп. За бажання вакцинація може відбутися вже цього тижня, додав він.

За даними Інституту імені Роберта Коха, в Німеччині повністю вакциновано понад 47 мільйонів осіб (57,2 відсотка населення). 63,2 відсотка жителів країни отримали щонайменше одну дозу вакцини проти коронавірусу.

Як повідомляв Укрінформ, у Баварії з 16 серпня розпочалася кампанія з вакцинації населення, яке належить до груп особливого ризику, третьою дозою вакцини від коронавірусу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-