У Боярській громаді запрацювала телефонна лінія безкоштовної психологічної допомоги

У Боярській громаді запрацювала телефонна лінія безкоштовної психологічної допомоги

Децентралізація
Укрінформ
У Боярській міській раді на Київщині за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» запрацювала телефонна лінія безкоштовної психологічної допомоги, яка покликана послабити психологічні наслідки пандемії COVID-19 у дітей та дорослих.

Як повідомили Укрінформу у «U-LEAD з Європою», на лінії працюють психологи-волонтери.

Зазначається, що телефонна лінія є частиною проєкту «Корисна розмальовка», який реалізується у Боярській громаді за підтримки U-LEAD.

«Наші психологи-волонтери вже розпочали роботу на телефонній лінії, а наша команда завершує підготовку самої розмальовки. Тобто ми вже вийшли на етап впровадження нашої ідеї», - наголосила керівниця проєкту Ольга Доманіна.

Розмальовка «Шлях героїв» вже надрукована, і команда проєкту працює з волонтерами від шкіл, які розповсюджуватимуть розмальовки в навчальних закладах Боярської громади. Крім того, триває дослідження в контрольній групі на психоемоційний стан та рівень поінформованості дітей щодо COVID-19 до та після занять.

Як розповіли у «U-LEAD з Європою», команда працювала з психологами з питань особливостей надання психологічної допомоги клієнтам у постковідному стані та розробила інструкцію для психологів у роботі лінії психологічної підтримки та інструкцію для педагогів з використання розмальовки на заняттях. Крім того, у межах проєкту напрацювали психологічні поради батькам щодо роботи з дітьми під час пандемії.

«Нам важливо широко поінформувати громаду про проєкт. Ми плануємо розмістити інформацію в місцях масового скупчення людей, щоби максимально долучити населення до участі. Пандемія завдала шкоди суспільству, тому варто працювати над усуненням її наслідків», - зауважила представниця Боярської міської ради Лідія Савенко.

Читайте також: Аудит земель та просторовий розвиток: дві громади Хмельниччини отримають допомогу U-LEAD

Як повідомлялося, громадська організація «Центр розвитку громад» отримала фінансову підтримку проєкту «Корисна розмальовка», який виграв у конкурсі проєктів серед територіальних громад України «Волонтерство в громаді» від Програми «U-LEAD з Європою».

Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає потребам громадян та розширює можливості громад.

Фото: «U-LEAD з Європою»

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-