На Львівщині німецька компанія побудує завод з виробництва сухих будівельних сумішей

На Львівщині німецька компанія побудує завод з виробництва сухих будівельних сумішей

Фото
Укрінформ
У селі Піски, Щирецької територіальної громади 12 серпня 2021 року розпочали будівництво заводу з виробництва сухих будівельних сумішей німецької компанії Kreisel.

Як передає Укрінформ, про це повідомляють на сайті Львівської ОДА.

«Сьогодні ми закладаємо перший камінь будівництва нового заводу «Крейзель» на Львівщині... Ми провели ретельну оцінку усіх регіонів і свідомо стали на користь Західної України для розташування нашого другого заводу. Це рішення було правильним, адже ми отримали підтримку, як від області, так і від органів місцевого самоврядування, змогли знайти земельну ділянку під будівництво заводу», - сказав директор регіону Східна Європа Концерну FIXITGRUPPE Міхаель Краус.

Зазначається, що майбутнє виробництво на Львівщині стане продовженням діяльності німецького Концерну в Україні. Перший такий завод звели 13 років тому у Фастові, що на Київщині. Він вже є постачальником продукції на ринки України, Молдови та Грузії, а за останні 3,5 роки німецькі інвестори у нього вклали 5 мільйонів євро.

За словами голови Львівської облдержадміністрації Максима Козицького, залучення інвестицій та економічний розвиток регіону, створення робочих місць та інновації - все це важливі пріоритети для Львівщини на найближчі 6 років, які визначені нинішньою обласною стратегією.

«В Україні активно триває програма «Велике будівництво», тому новий завод на території саме нашої області стане ще одним інфраструктурним об’єктом, який, я впевнений, успішно розвиватиме регіон та дозволить залучати нових партнерів до співпраці", - додав Козицький.

Здати об’єкт в експлуатацію планують у 2023 році.

Інвестиційний вклад в будівництво складає понад 10 млн євро.

Читайте також: У Житомирі італійська компанія побудує завод із виробництва товарів для тварин

Усе обладнання та сучасну техніку завезуть з Європи. Потужність виробництва дорівнюватиме 170 тис. тонн на рік. У планах створити на заводі від 50 нових робочих місць.

Компанія Kreisel належить до німецького концерну Fixit Gruppe та має 10 заводів і представництва у 9 країнах Центральної та Східної Європи Kreisel. Перший завод в Україні компанія відкрила у 2008 році у Фастові Київської області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-