У Чернігові зафіксували перші випадки інфікування штамом Delta

У Чернігові зафіксували перші випадки інфікування штамом Delta

Укрінформ
У Чернігові сьогодні, 11 серпня, зафіксували перші два випадки зараження штамом збудника COVID-19 "Дельта". 

Як передає Укрінформ, про це на своїй сторінці у Фейсбуці повідомив секретар Чернігівської міськради Олександр Ломако.

"Новини про штам "Дельта" вже не такі далекі - сьогодні в Чернігові зафіксували перші два випадки", - написав посадовець.

Ломако закликав населення активніше прищеплюватися й підкреслив, що всі вакцини, завезені до Чернігова - Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Coronavac - це якісні медпрепарати, які довели свою ефективність у державах, накритих "Дельтою".

Секретар додав, що міська влада робить усе для того, щоб процес вакцинації в місті був максимально доступним та зручним для громадян.

Станом на 10 серпня в Чернігові першу дозу вакцини отримали 38 434 особи, а другу - 22 396. Це, відповідно, понад 16% та 9% дорослого населення міста.

Читайте також: Delta-штам унеможливлює колективний імунітет – розробник AstraZeneca

"Хоч і один із кращих в Україні, але досить невисокий показник", - зауважив Ломако.

Як повідомляло агентство, напередодні голова Чернігівської ОДА В’ячеслав Чаус повідомив, що в області підтверджено 10 випадків інфікування штамом "Дельта". Щоправда, за який період - не уточнив.

За даними управління охорони здоров’я ОДА, станом на 10 серпня на Чернігівщині зафіксовано 10 нових випадків COVID-19. З них 6 - у Ніжині, по два - у Чернігові та Чернігівському районі. Трьох інфікованих госпіталізували. За добу провели 1200 тестувань.

З початку пандемії в області зареєстровано 57 924 випадки захворювання COVID-19, з яких 1 387 закінчилися смертю. На сьогодні хворіє 300 людей, з яких 59 отримують допомогу в лікарнях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-