У Миколаєві вперше виконали складні операції на відкритому серці

У Миколаєві вперше виконали складні операції на відкритому серці

Укрінформ
У Миколаєві вперше виконали три складні операції на відкритому серці з використанням апарату штучного кровообігу.

Про це під час брифінгу 10 серпня повідомив голова обласної державної адміністрації Віталій Кім, передає кореспондент Укрінформу.

«Я радий, що у Миколаєві почали робити такі складні операції на серці. Адже щороку понад 100 осіб зверталися до лікарів з подібними проблемами. Їм треба було їхати за допомогою до Києва чи деінде. Зараз ми створюємо відповідну базу у нас, щоб наші люди могли вдома отримувати сучасну медичну допомогу. Це скоротить час очікування операцій, зробить їх більш доступними», - сказав Кім.

Читайте також: У Львові піврічній дитині зробили операцію на серці без жодного розрізу

Операції виконали столичні фахівці спільно з миколаївськими спеціалістами на базі обласної клінічної лікарні. Це сталося в рамках меморандуму про співпрацю Національного інституту серцево-судинної хірургії ім. Амосова (НІССХ) з Миколаївською ОДА.

«Ці операції - нова ступінь високотехнологічних інноваційних оперативних втручань. Вчора було виконано дві операції в зв'язку з ішемічною хворобою серця з коронарного шунтування. Сьогодні прооперували пацієнта з протезуванням клапанів. Йдеться про повну зупинку серця і заміну двох клапанів - аортального та мітрального. Це надзвичайно складні і дуже необхідні операції. Адже 70% смертей українців викликані саме серцево-судинними захворюваннями», - сказав директор НІССХ, академік Василь Лазоришинець.

Читайте також: На Вінниччині в окружній лікарні відкрили сучасний кардіохірургічний центр

В майбутньому передбачається, що подібні операції в Миколаєві будуть проводитися раз на місяць. Столичні фахівці допомагатимуть миколаївським колегам доти, доки ті самі не навчаться виконувати такі втручання на високому рівні.

Крім того, за словами голови обласної ради Ганни Замазєєвої, до обласного бюджету будуть закладені кошти на придбання апарату штучного кровообігу, який коштує близько 20 млн грн. А до того часу таке обладнання до Миколаєва привозитимуть київські фахівці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-