В Одесі пропонують назвати вулицю на честь Ройтбурда

В Одесі пропонують назвати вулицю на честь Ройтбурда

Укрінформ
Депутат Одеської облради Михайло Шмушкович звернувся до міського голови Геннадія Труханова з пропозицією увічнити у назві вулиці пам'ять про видатного українського художника  Олександра Ройтбурда, який помер 8 серпня.

Про це Шмушкович повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Він (Ройтбурд - ред.) був великим митцем і талановитим художником, зробив значний вклад у розвиток у становлення, розвиток та відродження Одеського художнього музею, любив рідне місто та Україну. Його вважають одним із найяскравіших художників української вільної хвилі - постмодерністської течії, що виникла у живопису 1980-90 років», - йдеться у депутатському запиті, фото якого оприлюднив Шмушкович.

Читайте також: В Одесі підсвітили Замок монстрів для вшанування пам'яті Ройтбурда

Він закликав розглянути на сесії міськради питання про присвоєння одній із вулиць Одеси назви "вулиця Олександра Ройтбурда".

Нині в Одесі готуються до прощання з Олександром Ройтбурдом.

«Ми сумуємо... У міськраді та музеї готуються разом із сім'єю до прощання з видатним художником», - повідомила кореспондентові Укрінформу керівник департаменту культури та туризму міськради Тетяна Маркова.

Читайте також: В Одесі назвали попередню дату прощання і похорону Ройтбурда

За її словами, час прощання буде погоджено з родичами 9 серпня.

Як повідомлялося, директор Одеського художнього музею Олександр Ройтбурд помер 8 серпня у київській лікарні унаслідок тяжкої хвороби.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-