В Одесі підсвітили Замок монстрів для вшанування пам'яті Ройтбурда

В Одесі підсвітили Замок монстрів для вшанування пам'яті Ройтбурда

Відео
Укрінформ
Співробітники одеського благодійного фонду «Корпорація Монстрів» вшанували пам'ять  художника Олександра Ройтбурда підсвічуванням недільного вечора будинку Замку монстрів на Французькому бульварі, 28. 

Про це повідомила керівник фонду Катерина Ножевнікова на своїй сторінці у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Запалили свічку у вікні для Олександра Ройтбурда», - написала Ножевнікова.

Керівник фонду додала, що «ще включили «My way» американського кіноактора і співака Френка Сінатри.

Як повідомлялося, в Одесі готуються до прощання з видатним українським художником, директором Одеського художнього музею Олександром Ройтбурдом, який помер внаслідок важкої хвороби в київській лікарні.

Читайте також: В Одесі назвали попередню дату прощання і похорону Ройтбурда

«Ми сумуємо ... У міськраді та музеї готуються разом із сім'єю до прощання з видатним художником», - повідомила Укрінформу керівник департаменту культури та туризму міськради Тетяна Маркова.

Час прощання буде погоджено 9 серпня, додала вона.

Читайте також: Помер український художник Олександр Ройтбурд

Ройтбурд - представник південно-української художньої школи, а також постмодернізму. Здобув освіту на художньо-графічному факультеті Одеського педагогічного інституту. Став співзасновником одеської асоціації «Нове мистецтво» (Одеса), працював артдиректором, а з 1999 по 2001 р. - президентом цієї асоціації. У 1997-1999 рр. очолював Центр сучасного мистецтва Сороса в Одесі. Був регіональним координатором фестивалю «Культурні герої» (Одеса).

Ройтбурд виграв у 2017 році конкурс на посаду директора Одеського художнього музею. Попри опір депутатів облради, які не проголосували за його кандидатуру, 19 березня 2018 року голова Одеської обласної державної адміністрації підписав з ним контракт на 5 років. Коли він очолив музей, зі стелі в залах текла вода, зали були в напівзруйнованому стані. Будинок відремонтували, в музеї проходять цікаві події - нові виставки, екскурсії, кінопокази просто неба, майстер-класи з реставрації, концерти, лекції та курси про мистецтво англійською мовою.

Фото, відео: Катерина Ножевнікова, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-