На Донеччині протестували через призначення Ляха головою Слов'янської ВЦА

На Донеччині протестували через призначення Ляха головою Слов'янської ВЦА

Фото, відео
Укрінформ
У Донецькій області пройшли акції протесту проти призначення Вадима Ляха головою військово-цивільної адміністрації Слов'янська.

Про це повідомляє сайт «Слов'янськ Діловий», передає Укрінформ.

Як повідомляється, сьогодні близько 11.00 протестувальники, переважно колишні учасники АТО, перекрили під Слов'янськом у районі БЗС трасу державного значення Київ-Харків-Довжанський. На відео з місця події протестувальники звинувачують Ляха в причетності до сепаратизму.

Водночас під будівлею Донецької обласної державної адміністрації в Краматорську активісти палили автомобільні покришки, вимагаючи відставки Ляха.

Пожежники невдовзі загасили палаючі шини, а правоохоронці розблокували рух на трасі.

На Донеччині пройшли акції протесту проти призначення керівником Слов'янської ВЦА Вадима Ляха / Фото: slavdelo.dn.ua

Вадим Лях після свого призначення головою ВЦА Слов'янська на пресконференції 5 серпня заявив, що проходив спецперевірку, яка тривала майже місяць, і призначення його є законним.

Як повідомлялося, 26 травня Президент Володимир Зеленський видав указ про створення Слов'янської військово-цивільної адміністрації.

Читайте також: У Слов’янську учасники АТО протестували проти призначення нового голови ВЦА

Перед цим Слов'янський міський голова Вадим Лях виступив за розпуск міськради, тимчасове введення на території міста військово-цивільної адміністрації і призначення позачергових місцевих виборів. Він пояснив, що в міськраді останні 5 місяців постійно йде саботаж роботи міського голови і не знаходяться компромісні рішення.

5 серпня заступник голови Донецької облдержадміністрації Вадим Філашкін представив активу громади керівника Слов'янської міської військово-цивільної адміністрації Краматорського району Вадима Ляха.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-