У Слов’янську учасники АТО протестували проти призначення нового голови ВЦА

У Слов’янську учасники АТО протестували проти призначення нового голови ВЦА

Відео
Укрінформ
Учасники АТО пікетували у Краматорську Донецьку обласну держадміністрацію, протестуючи проти призначення Вадима Ляха головою ВЦА Слов’янська. Мітингувальники застосовували димові шашки.

Як передає Укрінформ, про це повідомило місцеве телебачення Слов’янська «С-плюс».

Зазначається, що понад двісті учасників АТО з Добропілля, Краматорська, Лиману, Слов’янська, Костянтинівки, Мар’їнки та інших міст регіону зібралися на зустріч з головою ОДА Павлом Кириленком. Вони вимагали не призначати ексмера Слов’янська Вадима Ляха головою ВЦА цього міста.

До мітингувальників вийшов заступник голови ОДА Вадим Філашкін і запропонував чотирьом активістам з-поміж ветеранів АТО зайти в будівлю обладміністрації й провести з керівництвом області «повний конструктивний діалог», але протестувальники не погодилися.

Читайте також: Мер Слов’янська просить розпустити міськраду і ввести військово-цивільну адміністрацію

Громадський порядок навколо обладміністрації під час акції протесту охороняли поліціянти. На випадок сутичок і травм чергували медики. Втім, обійшлося без заворушень, порушень громадського порядку поліція також не виявила.

Як повідомлялося, 26 травня 2021 року Президент України Володимир Зеленський видав указ про створення Слов'янської військово-цивільної адміністрації.

Читайте також: Зеленський утворив на Донеччині ще одну військово-цивільну адміністрацію

Перед цим Слов’янський міський голова Вадим Лях виступив за розпуск міськради, тимчасове введення на території міста військово-цивільної адміністрації та призначення позачергових місцевих виборів. Лях пояснив, що у міськраді декілька місяців постійно йде саботаж роботи міського голови, і не знаходиться компромісних рішень.

Так, ще 12 квітня у Слов’янську депутати від трьох фракцій міської ради - ОПЗЖ, «За мир і розвиток», «Наш край» - ініціювали недовіру міському голові Вадиму Ляху, залишили сесію і не голосували за це.

Через розбіжності між депутатами міської ради не було прийнято бюджет міста на 2021 рік.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-