Мер Слов’янська просить розпустити міськраду і ввести військово-цивільну адміністрацію

Мер Слов’янська просить розпустити міськраду і ввести військово-цивільну адміністрацію

Укрінформ
Слов’янський міський голова Вадим Лях виступив за тимчасове введення на території міста військово-цивільної адміністрації та призначення позачергових місцевих виборів.

Як передає кореспондент Укрінформу, з цією пропозицією 14 квітня він письмово звернувся до голови Донецької військово-цивільної обладміністрації Павла Кириленка та зачитав своє прохання у відеозверненні.

«Враховуючи систематичне невиконання депутатами Слов’янської міської ради восьмого скликання вимог Закону України «Про статус депутатів місцевих рад», Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Бюджетного кодексу, я прийняв рішення звернутися до виборців з ініціативою дострокового припинення повноважень Слов’янської міської ради, як такої, що не вирішує питань віднесених до її компетенції», - заявив Лях.

Звертаючись до Кириленка, він попросив його розглянути питання про можливість тимчасового введення на території Слов’янської міської тергромади військово-цивільної адміністрації до вирішення питання дострокового припинення повноважень діючої міськради та призначення позачергових виборів.

Лях пояснив, що у міськраді останні 5 місяців постійно йде саботаж роботи міського голови, і не знаходиться компромісних рішень.

«Мене постійно шантажують, не дають працювати. Постійно змінюється і вноситься на порядок денний регламент, який суперечить законодавству, вносяться до нього зміни, які суперечать законодавству. Мені доводиться на незаконні рішення депутатів накладати вето. Все це веде до того, щоб розбалансувати міське господарство, для того, щоб змусити міського голову приймати ті рішення, які вигідні більшості в депутатському корпусі. Бачу, що вони сьогодні не змирилися з тим, що ними вибори програні, що мер - Лях. Тому роблять все можливе, щоб дестабілізувати нашу роботу», - поскаржився мер.

Він уточнив, що цим саботажем займаються у Слов’янській міськраді депутати трьох фракцій: «Наш край», ОПЗЖ, «За мир і розвиток».

За словами Ляха, з 1 січня по 31 березня вже було проведено 5 сесій міськради, друге пленарне засідання 4-ї сесії він був вимушений переносити 4 рази через відсутність достатньої кількості депутатів, а саме депутатів фракцій «Наш край», ОПЗЖ, «За мир і розвиток». Тому досі у місті не прийнято бюджет на 2021 рік.

«Проєкт бюджету виносили на розглядання постійними комісіями міської ради 14 разів, він розглядався на двох пленарних засіданнях ради, але так і не був прийнятий більшістю від загального складу ради», - констатував мер.

Він підкреслив, що не тримається за крісло мера і не бачить проблеми, що в проміжку до виборів у місті буде діяти військова адміністрація.

Читайте також: Мер Слов'янська вважає, що депутати спеціально затягують прийняття бюджету міста

«Розумію, що вибори не потрібні ні мені, ні нашій громаді, але іншого способу немає, щоб розв'язати цей вузол. І я відповідально піду на вибори, і впевнений на підтримку жителів», - підсумував Лях.

Як повідомляв Укрінформ, у Слов'янську через розбіжності між депутатами міської ради досі не прийнято бюджет міста на 2021 рік. Мер Слов'янська повідомляв, що через це виникають проблеми з наданням медичної допомоги населенню, страждають інші напрямки життєдіяльності міста: ремонт доріг, прийняття інвестпроєктів; а з 1 березня скорочено на 15% подачу питної води.

12 квітня у Слов’янську депутати трьох фракцій міської ради, які ініціювали недовіру меру, залишили позачергову сесію і не голосували за це. Засідання перенесене, питання залишилося відкритим.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-