Засуджені до восьми років тюрми львівські поліцейські продовжують працювати

Засуджені до восьми років тюрми львівські поліцейські продовжують працювати

Укрінформ
Шестеро інспекторів з підрозділу Тактико-оперативного реагування (ТОР) патрульної поліції Львівщини, яких 3 серпня засудили до 8 років позбавлення волі, не відсторонені та продовжують службу, оскільки поліція не погоджується з рішенням суду і готує апеляційний позов.

Про це у Фейсбуці повідомила Патрульна поліція України, передає Укрінформ.

«Наразі для поліцейських патрульної поліції у Львівській області нічого не змінюється. Вони так само продовжують нести службу, виконувати свої службові обов'язки, їх не відсторонено. Рішення суду першої інстанції не набрало законної сили. Є строк на апеляційне оскарження. Сторона захисту готує апеляційну скаргу, яка зупинить виконання рішення суду першої інстанції. Ми не згодні з таким рішення суду, вважаємо його несправедливим та будемо добиватися справедливості», - зазначили в патрульній поліції.

Читайте також: Поліція затримала чоловіка, який із ножем нападав на дітей у Києві

Як повідомлялося, 9 лютого 2018 року під час перевірки патрульними грального закладу в центрі Львова один із відвідувачів проковтнув пакет із наркотичною речовиною. 22-річний чоловік помер на місці події. Шістьом патрульним, які перевіряли заклад, оголосили про підозру.

Судові засідання у цій справі тривали більше 2 років. Правоохоронців обвинувачують за двома статтями — це ч. 1 статті 28 (Злочин, вчинений групою людей) та за ч. 3 статті 365 (Перевищення влади або службових обов'язків правоохоронними органами) Кримінального кодексу України.

3 серпня Галицький районний суд Львова оголосив вирок групі ТОР патрульної поліції Львівщини – позбавлення волі на 8 років усім шести учасникам. Суд вважає, що патрульні перевищили службові повноваження, і це спричинило тяжкі наслідки. Зокрема, поліцейські неправомірно застосували фізичну силу до постраждалого, вдягли на нього пластикові наручники-стяжки, чим позбавили його можливості надати собі допомогу самостійно та сприяли його удушенню.

Окрім того, суд ухвалив стягнути з державного бюджету моральну шкоду понад 4 млн грн на користь найближчих родичів загиблого. Поліцейські з власних коштів мають компенсувати 48 тис. грн за проведення криміналістичної експертизи.

Наразі вирок не набрав чинності, на нього протягом 30 днів може бути подана апеляція, і патрульна поліція України планує скористатися цим правом.

Фото: Патрульна поліція України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-