Вісім років в’язниці для шістьох поліцейських Львівщини - Нацполіція готує апеляцію

Вісім років в’язниці для шістьох поліцейських Львівщини - Нацполіція готує апеляцію

Укрінформ
У Галицькому районному суді Львова оголосили вирок інспекторам роти ТОР патрульної поліції Львівщини – позбавлення волі на 8 років усім шести учасникам. Проте поліція не погоджується з рішенням суду і готує апеляційний позов.

Про це у Фейсбуці повідомила патрульна поліція Львівщини, передає Укрінформ. 

«Суд вважає — патрульні перевищили службові повноваження, що спричинило тяжкі наслідки. Шістьом поліцейським присудили по вісім років позбавлення волі, позбавлення спеціальних звань та заборонили займати посади в державних органах впродовж трьох років. Окрім того, в ухвалі суду йдеться про чималі матеріальні компенсації. Наша позиція незмінна — поліцейські виконували свої службові обов'язки. Ми не згодні з рішенням суду й адвокати вже готують скаргу до суду апеляційної інстанції...», - наголосили в поліції.

Як повідомлялося, 9 лютого 2018 року під час перевірки патрульними грального закладу в центрі Львова один із відвідувачів проковтнув пакет із наркотичною речовиною. 22-річний чоловік помер на місці події.

Шістьом патрульним, які перевіряли заклад, оголосили про підозру. Галицький районний суд відправив їх під домашній арешт.

Читайте також: У Житомирі розслідують смерть ув’язненого з ознаками побиття

Судові засідання у цій справі тривали більше 2 років. Правоохоронців обвинувачують за двома статтями — це ч.1 статті 28 (Злочин, вчинений групою людей) та за ч.3 статті 365 (Перевищення влади або службових обов'язків правоохоронними органами) Кримінального кодексу України.

3 серпня 2021 року Галицький районний суд Львова визнав винними у перевищенні службових повноважень вчиненому групою осіб. Усім шістьом поліцейським присудили реальні терміни у в’язниці – вісім років позбавлення волі. Суд, зокрема, пояснив, що поліцейські неправомірно застосували фізичну силу до постраждалого, вдягли на нього пластикові наручники-стяжки, чим позбавили його можливості надати собі допомогу самостійно та сприяли його удушенню.

Окрім того, суд ухвалив стягнути з державного бюджету моральну шкоду понад 4 млн грн на користь найближчих родичів загиблого. Поліцейські з власних коштів мають компенсувати 48 тис. грн за проведення криміналістичної експертизи.

Наразі вирок не набрав чинності, на нього протягом 30 днів може бути подана апеляція.

Фото: Патрульна поліція України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-