У Житомирі розслідують смерть ув’язненого з ознаками побиття

У Житомирі розслідують смерть ув’язненого з ознаками побиття

Укрінформ
За фактом смерті в’язня у Житомирській установі виконання покарань №8 порушили три кримінальні справи.

Як передає Укрінформ, про це інформує пресслужба Офісу генпрокурора.

“Кримінальні провадження відкриті за фактом нанесення тяжких тілесних ушкоджень, а також за фактами неналежного виконання обов'язків медпрацівниками філії держустанови «Центр охорони здоров’я ДКВС України» в області та службової недбалості співробітників Житомирської установи виконання покарань щодо забезпечення належної охорони й нагляду за ув’язненими”, - йдеться у повідомленні.

За даними слідства, фельдшер міської медчастини філії «Центру охорони здоров’я ДКВС України» в області у день трагічної події констатував смерть ув’язненого з попереднім діагнозом – гостра серцева недостатність.

Читайте також: ДБР викрило банду, яка вимагала гроші у поранених на фронті

Водночас відповідно до висновку судово-медичного експерта, причиною смерті ув’язненого в установі виконання покарань стала тупа травма грудної клітини, множинні переломи ребер з ушкодженням легень, шок.

Наразі матеріали кримінальних проваджень об’єднані в одне – досудове розслідування в ньому проводитимуть слідчі територіального управління ДБР, розташованого у місті Хмельницькому, за процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-