У Дніпрі презентували екскурсійний проєкт по місцях масових знищень та поховань

У Дніпрі презентували екскурсійний проєкт по місцях масових знищень та поховань

Укрінформ
У Дніпрі презентували екскурсійний проєкт «Криваві місця» Катеринослава – Дніпропетровська». В екскурсійному маршруті близько 20 локацій, розташованих по всьому місту.

Про це повідомляє у Фейсбуці КЗ «Музей спротиву Голодомору» Дніпровської міськради, передає Укрінформ.

Проєкт розповідає про місця масових знищень та поховань, що розташовані на території міста Дніпро. Починаючи від жертв часів першої російської революції 1905–1907 рр., закінчуючи знищенням радянських військовополонених та мирних громадян в часи нацистської окупації.

«Дніпро насичений місцями, які я називаю кривавими. Вони пов’язані із масовим знищенням населення. Це насправді привабливі туристичні об’єкти, які здатні зацікавити туриста, як би це цинічно не звучало. До того ж ця екскурсія має важливе значення і може бути використана для виховання толерантності та патріотизму, особливо у молоді», – розповів начальник експозиційно-виставкового та видавничого відділу КЗ «Музей спротиву Голодомору» ДМР Валентин Рибалка.

Екскурсію проводитимуть раз на місяць безкоштовно. Її тривалість 2-2,5 години. Групи формуватимуть на 15-20 осіб. Діятимуть також вікові обмеження – від 13 років.

«Об’єкти, які представлятимуть під час екскурсії «Криваві місця» Катеринослава – Дніпропетровська»», є дуже важливими. Вони збагачуватимуть історичну зацікавленість місцевих мешканців та гостей міста, а також надаватимуть можливість розширювати знання з історії регіону та країни загалом. Сподіваємося, що проєкт матиме успіх», – сказала керівниця Туристичного інформаційного центру Ольга Стасенко.

Екскурсійний проєкт - це результат співпраці Туристичного інформаційного центру Дніпра та КЗ «Музей спротиву Голодомору». Автором його Валентин Рибалка.

Фото: Комунальний заклад "Музей спротиву Голодомору" Дніпровської міської ради

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-