У Красногорівці відзначають сьому річницю звільнення від російської окупації

У Красногорівці відзначають сьому річницю звільнення від російської окупації

Фото
Укрінформ
У прифронтовому місті Красногорівка на Донеччині 2 серпня урочисто відзначають 7-му річницю звільнення від російської окупації.

Як передає Укрінформ, про це повідомили на сайті Донецької ОДА.

Заступник голови Донецької облдержадміністрації Вадим Філашкін привітав мешканців Красногорівки з річницею звільнення від російської окупації. Він вручив почесні грамоти від голови Донецької облдержадміністрацій військовослужбовцям ООС.

Мешканців міста вітали зі святом також представники міської та районної влади, громадськість та представники штабу ООС.

Читайте також: У прифронтовій Красногорівці відкрили мобільний підрозділ Ощадбанку

«За ці сім років безліч хоробрих воїнів загинули для того, щоб Красногорівка мала змогу жити і розвиватись на мирній українській землі. Ми також схиляємо голови перед десятками мирних місцевих мешканців, які стали жертвами підступної російської агресії. Зараз наша основна задача – відновити місто та зробити так, аби його мешканці більше не чули вибухів снарядів», - заявив Філашкін.

Красногорівка відзначає 7-му річницю звільнення від російської окупації / Фото: Донецька ОДА

В ОДА нагадали, що у 2014 році, просуваючись у напрямі Донецька, сили АТО брали під контроль донецькі передмістя. Завдання визволити Красногорівку командування сектору «Б» поклало на Дніпропетровський 20-й батальйон територіальної оборони, посилений спецназівцями з 3-го полку, добровольцями «Донбасу» і «Правого сектору», а також кількома одиницями важкого озброєння та бронетехніки.

Читайте також: У місті Лиман відзначили сьому річницю звільнення від російської окупації

1 серпня 2014 року дві штурмові групи сил АТО обійшли Красногорівку з півночі та зайшли в місто з тилу. Атака українськими військами зі сходу стала абсолютною несподіванкою для бойовиків. Одна зі штурмових груп атакувала центральну частину міста з адмінбудівлями, в той час як інша перевіряла південну, промислову частину Красногорівки. Військовий спецназ діяв у північній частині міста. Малочисельна група 20-го БТрО вела сковуючі та відволікаючі дії на заході. Опорний пункт бойовиків в районі Собачої гірки був знищений мінометним вогнем. Оборона противника розвалилася майже відразу. Єдиним серйозним зіткненням став бій у районі міського військомату. Силам АТО знадобився день для визволення Красногорівки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-