Росія випробовує сумнівну вакцину Sputnik Light на жителях ОРДЛО — розвідка

Росія випробовує сумнівну вакцину Sputnik Light на жителях ОРДЛО — розвідка

Укрінформ
Росія проводить випробування сумнівної однокомпонентної вакцини Sputnik Light на жителях так званих "ЛНР" і "ДНР".

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

"Провівши на тимчасово окупованих територіях України агітаційну кампанію з вакцинації препаратом Sputnik V, Російська Федерація насправді використовує там не цю вакцину, а її однокомпонентного двійника Sputnik Light, тим самим вводячи людей в оману.

Sputnik Light, розроблена на основі вакцини Sputnik V, не отримала погодження для використання від Європейського агентства з лікарняних виробів (ЕМА) та Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ). Схвалення ВООЗ має важливе значення для поширення вакцини в рамках ініціативи глобального доступу до вакцин від коронавірусу, яка надає препарат для вакцинування бідним країнам", - наголошують у ГУР.

"Усе, що Росія може сьогодні надати своїм недореспублікам на Донбасі, – це вакцини, якими користуються лише найбідніші країни світу, у той час, як Україна вакцинує своїх громадянам найкращими та найвартіснішими вакцинами, які використовують усі цивілізовані країни. І навіть це Росія робить неофіційно, намагаючись приховати факти завезення вакцини в ОРДЛО.

Жителі так званої "Л/ДНР" можуть стати банально піддослідними кроликами для російських фармацевтів, які випробовують на них новий варіант своєї вакцини Sputnik Light, перш ніж запропонувати її росіянам", - заявляють розвідники.

Читайте також: Розробники Sputnik V приховують важливу інформацію від європейських регуляторів – ЗМІ

Якщо двокомпонентна російська вакцина Sputnik V має цілу низку побічних ефектів, "виникає питання, скільки таких ефектів має її однокомпонентний нащадок. Ймовірно, їхня кількість значно більша.

Читайте також: Греція вимагатиме ПЛР-тести навіть у повністю вакцинованих Sputnik V росіян

Провівши випробування своєї сумнівної вакцини на мешканцях так званих "ЛНР" та "ДНР", РФ не нестиме за загибель чи хвороби людей жодної відповідальності, у той час, як результат її випробувань на громадянах Росії повністю ляже на плечі російських фармацевтів. Скільки людей вб’є ця вакцина насправді – не дізнається ніхто", - підкреслюють у ГУР Міноборони.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-