Греція вимагатиме ПЛР-тести навіть у повністю вакцинованих Sputnik V росіян

Греція вимагатиме ПЛР-тести навіть у повністю вакцинованих Sputnik V росіян

Укрінформ
Після критики з боку Німеччини та Франції за надто слабкі вимоги до іноземних туристів Греція вирішила вимагати ПЛР-тест у росіян, навіть якщо вони повністю щеплені від коронавірусу російським препаратом Sputnik V.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Euractiv.

ЄС визнає сертифікати щеплення лише вакцинами, схваленими Європейським агентством з лікарських засобів (EMA), а саме Pfizer, J&J, Moderna та AstraZeneca. При цьому країнам спільноти дозволяється визнавати інші вакцини, якщо вони були схвалені Всесвітньою організацією охорони здоров'я (ВООЗ) або регуляторними органами інших країн-членів ЄС.

Читайте також: Словаччина більше не купуватиме Sputnik V - немає охочих щепитися

Російська вакцина Sputnik V не була схвалена ВООЗ, але певні європейські країни, такі як Угорщина, схвалили цей засіб. На практиці виникає парадокс: Греція може прийняти сертифікат туристів з Угорщини, які були щеплені Sputnik V, але не з третіх країн, таких як РФ.

Під час саміту ЄС минулого тижня у пресі з'явилися повідомлення про те, що канцлер Німеччини Ангела Меркель, за підтримки президента Франції Еммануеля Макрона, розкритикували Грецію за занадто лояльне ставлення до Sputnik V, оскільки він не схвалений EMA й, отже, ефективність вакцини щодо штаму "Дельта" невідома.

Голова уряду Греції Кіріакос Міцотакіс назвав ці повідомлення "журналістським перебільшенням".

Читайте також: Ізраїль ввів COVID-штрафи за поїздки до Росії та ще п'яти країн

Як повідомлялося, російська вакцина Sputnik V не отримала авторизації у регулятора ЄС – Європейського агентства медичних засобів.

Наразі на рівні ЄС в умовах пандемії діє заборона на в'їзд мандрівників із третіх країн - за винятком деяких вагомих причин.

Греція раніше вирішила приймати туристів, які отримали щеплення проти коронавірусу, зокрема російською вакциною Sputnik V.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-