Медикам з Харківщини, які перекривали трасу, почали виплачувати зарплатні борги

Медикам з Харківщини, які перекривали трасу, почали виплачувати зарплатні борги

Укрінформ
Колективу Валківської лікарні на Харківщині почали виплачувати заборгованість із заробітної плати, зокрема, кошти за травень та червень - 6 млн 352 тис. грн – уже перераховані працівникам медзакладу.

Про це повідомила пресслужба Харківської облдержадміністрації з посиланням на голову ОДА Айну Тимчук, передає Укрінформ.

«Ми поставили собі за мету вирішити ситуацію із заборгованістю, яка склалася у Валківській лікарні, якомога швидше. Ми обіцяли, що цього тижня люди почнуть отримувати кошти - і доклали для цього максимум зусиль. Нам вдалося знайти механізм, який у взаємодії з місцевою владою дозволив виплатити медикам заробітну плату. Кошти за травень та червень працівники лікарні вже отримали, найближчим часом будуть виплати за липень», - зазначила Тимчук.

В ОДА додали, що менеджмент медичного закладу наразі детально перевіряє спеціальна комісія, яку створено при обласному департаменті охорони здоров’я.

Читайте також: На Харківщині завершили реконструкцію приймальних відділень двох лікарень

Як повідомляв Укрінформ, валківським медикам заборгували «ковідні» виплати за квітень, зарплату за травень-червень і аванс за липень.

Раніше питання з невиплатою «ковідних» грошей розглядалося на окремому засіданні Кабінету Міністрів. Було прийнято рішення - за квітень контракти будуть укладені, і оплату буде здійснено. Однак грошей працівники тоді не отримали.

В ОДА висловили претензії до роботи керівництва лікарні: зокрема, з’ясувалося, що із запізненням вносяться дані до електронної системи, згідно з якою відбуваються нарахування, також перераховувалися гроші за договорами з приватниками, а не виплачувалася першочергово зарплата. Крім того, керівництву рекомендували розширити перелік медпослуг задля укладання договорів з Нацслужбою здоров’я.

За фактом невиплати заробітної плати валківським медикам раніше вже відкрили кримінальне провадження.

17 червня колектив лікарні провів акцію протесту під будівлею Валківської міської ради. 24 липня біля 150 медиків і жителів Валок на годину перекрили рух міжнародною трасою Київ – Харків – Довжанський, вимагаючи виплатити заборгованість із зарплати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-