Медикам з Харківщини, які перекривали трасу, пообіцяли виплатити «ковідні» борги

Медикам з Харківщини, які перекривали трасу, пообіцяли виплатити «ковідні» борги

Укрінформ
Працівникам Валківської райлікарні, які 24 липня перекривали трасу «Київ – Харків – Довжанський», виплатять борги із заробітної плати наступного тижня.

Про це повідомили в пресслужбі Харківської облдержадміністрації, передає Укрінформ.

«Уже наступного тижня трудовий колектив Валківської лікарні отримає повний розрахунок із заробітної плати. Ситуація із затримкою заробітної плати у медичному закладі склалася через невиплату «ковідних» за квітень 2021 року та зниження доходів медичного закладу», - йдеться у повідомленні.

Зазначається також, що на минулому тижні була проведена зустріч з трудовим колективом, під час якої «обговорювалось питання не тільки затримки виплат від НСЗУ, а й недбалий менеджмент керівництва лікарні». Після чого в ОДА створити комісію при департаменті охорони здоров’я, щоб провести перевірку документації медичного закладу.

«На сьогодні є питання - як витрачалися кошти, зароблені лікарнею. Головний лікар першочергово розрахувався за комерційні угоди, при цьому не виплачуючи заробітної плати працівникам», - заявив заступник голови Харківської ОДА Михайло Черняк.

Комунальне некомерційне підприємство «Валківська центральна районна лікарня» Валківської міської ради є підприємством місцевої громади, саме керівництвом територіальної громади і приймається рішення щодо призначення директора медичного закладу, зазначили в ОДА.

Невиплату «ковідних» за квітень пояснили тим, що Національна служба здоров’я України не мала можливості укласти контракт з лікарнею на квітень 2021 року через певну невідповідність ресурсного забезпечення лікарні чітким вимогам служби. При цьому в умовах реальної епідемічної ситуації Валківська ЦРЛ надавала допомогу хворим на COVID-19.

Читайте також: Медикам дев'яти лікарень Кривого Рогу заборгували зарплату, мер написав у МОЗ

«Додаткова угода з медичним закладом буде укладена вже наступного тижня, і кошти, які були не виплачені Національною службою здоров’я України, надійдуть на рахунки лікарні», - зазначив Черняк.

В ОДА додали, що 25 липня о 10 ранку в лікарні знову зібралася робоча група від обласної влади.

Як повідомляв Укрінформ, у м. Валки на Харківщині працівники лікарні, котрі вже третій місяць не отримують зарплату, на годину перекрили рух міжнародною трасою Київ – Харків – Довжанський. В акції протесту, за даними правоохоронців, узяли участь 100-150 людей (медики, а також ветерани АТО та просто місцеві жителі, які бояться, що лікарню можуть закрити). Загальний борг перед працівниками сягає 5,8 млн грн.

Раніше питання з невиплатою «ковідних» грошей розглядалося на окремому засіданні Кабінету Міністрів. Було прийнято рішення - за квітень контракти будуть укладені, і оплату буде здійснено. Однак грошей працівники не отримали.

В ОДА мають претензії до менеджменту лікарні, зокрема, через те, що із запізненням вносяться дані до електронної системи, згідно з якою відбуваються нарахування. Також керівництву лікарні рекомендували розширювати перелік медпослуг задля укладання договорів з Нацслужбою здоров’я.

За фактом невиплати заробітної плати валківським медикам раніше вже відкрили кримінальне провадження.

17 червня колектив лікарні провів акцію протесту під будівлею Валківської міської ради.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-