Діалог і співпраця є запорукою успіху реформ в Україні - заступник директора U-LEAD

Діалог і співпраця є запорукою успіху реформ в Україні - заступник директора U-LEAD

Децентралізація
Укрінформ
Успішному розв'язанню проблем соціально-економічного розвитку місцевих громад, зміцненню повноважень органів місцевого самоврядування, формуванню збалансованого бюджету і можливостей сприяє діалог і співпраця всіх учасників муніципального руху.

Таку позицію висловив 29 липня заступник директора Програми "U-LEAD з Європою" Андрей Хорват, виступаючи на XVІ Українському муніципальному форумі, передає кореспондент Укрінформу.

«Діалог – це завжди важлива складова будь-якої реформи. Тому що він розширює розуміння, створює можливість залучення всіх учасників і будує довіру. Із самого початку роботи Програми "U-LEAD з Європою" діалогові заходи були наріжним каменем нашої роботи», - зазначив Хорват, виступаючи з вітальним словом на форумі.

Як наголосив заступник директора Програми, представники U-LEAD працюють у 24 областях України і за минулі роки надали підтримку майже 1400 місцевим громадам. На заходах Програми побували понад 400 тисяч учасників. Тільки в Одеській області Програма тісно співпрацює з 79 областям з 91 існуючої.

"Вважаємо, що дискусія потрібна особливо зараз, оскільки триває обговорення щодо повноважень органів місцевого самоврядування, а також їхньої фінансової автономії. Тому в поточному році ми запустили разом з Асоціацією міст України проєкт "Сприяння комплексному розвитку громад через аналітику, діалог та співпрацю", - повідомив Хорват. У межах цієї ініціативи наголосив він, підтримуються аналітична робота Асоціації міст України, а також секторальні мережі та, власне, День Діалогу.

День Діалогу, за словами заступника директора U-LEAD, - чудова платформа і можливість обмінятись досвідом та ідеями. "Тож зичу вам у цьому успіху та генерування нових ідей щодо вдосконалення роботи органів місцевого самоврядування. Лише спільними зусиллями і завдяки продуктивному діалогу зможемо збудувати сильні громади", - резюмував Хорват.
Читайте також: U-LEAD: у кожній українській громаді має бути ЦНАП або Дія Центр

Як повідомлялося, Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає потребам громадян, та розширює можливості громад.

Фото: «U-LEAD з Європою»

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-